SiolNET. Sportal Atletika
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Janežič in Rudolf med kandidati za medalje na EP do 23 let

2

termometer

Na 10. evropskem prvenstvu za mlajše člane v estonskem Tallinnu bo med 9. in 12. julijem nastopila močna 13-članska reprezentanca, v kateri so tudi štirje članski rekorderji.

Glavna slovenska orožja bodo tako Maruša Mišmaš (Mass 1500 m in 3000 m zapreke), Žan Rudolf (Mass, 400 in 800 m), Luka Janežič (Kladivar, 400 m) in Robert Renner (Kladivar, skok s palico).

V ekipi bodo še Jan Kramberger (Mass, 100 m), Jan Petrač (Mass, 1500 m), Blaž Marn (Kranj, kopje) in Blaž Zupančič (Mass, krogla) ter atletinje Joni Tomičič Prezelj (Olimpija), Laura Strajnar (Mass) in Tina Slejko (Gorica), ki bodo tekmovale na 100 m ovire, Claudia Štravs (Olimpija, kladivo) in Nuša Maver (Kladivar, palica). Ker je Manca Šepetavc (Mass) zaradi poškodbe odpovedala nastop na 100 m ovire, Slovenija ne bo imela predvidene štafete 4 X 100 m.

Vodja reprezentance Martin Steiner je dejal, da lahko odličja dosežeta predvsem Rudolf in Janežič. Na prejšnjem EP do 23 let, ki je bilo leta 2013 v Tampereju na Finskem, je bila Barbara Špiler srebrna v metu kladiva, Maja Bratkič pa bronasta v skoku v daljino.

Janežič samozavesten, Mišmaševa se počasi vrača

"Moja forma je dobra, za začetek si želim priti v naslednji krog, sposoben pa sem še precej več. O ciljih ne želim govoriti, vendar mi je samozavest po tekmi v Velenju zelo narasla," je bil kratek Rudolf. "Tekma v Velenju me je zelo utrudila, predvsem psihično. Velika tekma je velika tekma in se lahko vedno zgodi kaj nepredvidenega. Dobro sem pripravljen, vendar bom šel v vsak krog tekmovanja posebej. Je pa dejstvo, da imam med prijavljenimi zelo dober izid," je povedal Janežič.

"Nisem v taki formi, kot sem bila pred poškodbo gležnja maja. Zato sem se v Velenju še precej bala, predvsem vodne ovire. Zdaj je to za mano in upam na najboljše," je pojasnila Mišmaševa.

Renner se je v zadnjem času posvetil tehniki in upa, da bo v izenačeni konkurenci lahko presenetil z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke. Marn je imel pol leta težave z gležnjem, ki pa so sedaj za njim in si želi nastopa v finalu, kjer bo skušal nastopiti tudi Petrač. Zupančič si želi prvič v karieri preseči 18 m, osebne rekorde pa si želijo tudi Tomičič Prezljeva, Slejkova, Strajnarjeva, Štrausova pa tudi Mavrova, ki je še pred tremi leti nastopala kot mnogobojka.

Janežič in Rudolf uvrščena v olimpijsko ekipo

"Že večkrat smo povedali, da ima Slovenija velike atletske talente, naša zveza pa podpira tako mlade kot že uveljavljene. V zadnjem času je bilo doseženih kar nekaj uspehov, posebej na mitingu v Velenju, kjer bi posebej izpostavil Žana Rudolfa in Luko Janežiča. Prvi se je z državnim rekordom na 800 m uvrstil tudi na SP avgusta v Pekingu in v slovensko ekipo Rio. Na 400 m je Janežič le za dve stotinki zgrešil državni rekord in si tudi pritekel vozovnico za Peking ter se uvrstil v našo olimpijsko ekipo. Za slednje bosta dobila za priprave po 11.100 evrov," pa je povedal predsednik Atletske zveze Slovenije Gregor Benčina in z Rudolfom ter Janežičem podpisal pogodbi za olimpijsko ekipo za Rio.

"Naša naloga je, da v naslednjem letu ponovno obudimo domačo atletsko ligo, ki smo jo pred leti že imeli. Le z možnimi mitingi in nastopi na njih je možno priti do vrhunskih dosežkov tudi v članski konkurenci," je dodal Steiner.

Luka Janežič in Žan Rudolf odslej v najmočnejši atletski selekciji Rio Team! Čestitke!http://www.atletska-zveza.si/o-zvezi/novice/jane/9271

Posted by Atletska zveza Slovenije on Monday, 6 July 2015

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin