Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2016,
22.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Luka Janežič Maja Mihalinec

Petek, 26. 2. 2016, 22.04

6 let, 6 mesecev

Izjemni Janežič zmagal v Madridu, Mihalinčeva druga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski rekorder Luka Janežič je zmagal na dvoranskem atletskem mitingu v Madridu v teku na 400 m s 46,70 sekunde, druga slovenska udeleženka Maja Mihalinec pa je bila druga v teku na 60 m s 7,27.

Oba slovenska reprezentanca sta vnovič potrdila tudi normi za svetovno prvenstvo marca v Portlandu.

"Vesel sem, da sem zmagal na močnem mitingu, da sem ponovno dokazal, da sem lahko konkurenčen tudi na tujem in ne zmagujem zgolj v slovenski konkurenci. Z izidom sem zadovoljen, še enkrat sem potrdil normo za SP. V prvem krogu znova nisem prišel na prvo mesto, kar je bil cilj. Moral sem prehitevati in sem se moral zato kar potruditi, da sem prišel prvi v cilj. Ker sem imel najboljši prijavljeni izid, sem pričakoval lažjo zmago. V Beograd, kjer sem nameraval nastopiti prihodnji teden, ne potujem. V Ljubljani bova s trenerjem Rokom Predaničem opravila manjše priprave pred SP. Posvetila se bova vajam moči in hitrosti. Tako je bil Madrid zadnja tekma pred največjim tekmovanjem zimske sezone," je pojasnil 20-letni Janežič, lani tretji na evropskem prvenstvu do 23 let. Letos je mejo dvoranskega slovenskega rekorda prestavil na 46,32 sekunde.

V teku na 60 m je bila pred Mihalinčevo le Michelle Lee Ahye (7,19), članica bronaste štafete iz Trinidada in Tobaga na 4 X 100 lani na svetovnem prvenstvu v Pekingu. Mihalinčeva, ki je v kvalifikacijah tekla 7,28, je v finalu izenačila svoj izid sezone, ki je hkrati tudi najboljši čas leta v Sloveniji. "Zadovoljna sem z doseženim, čeprav mi je znova zelo malo manjkalo do osebnega rekorda, ki sem ga sposobna odteči in ga že nekaj časa lovim. Stalno tečem pod 7,30 sekunde, kar je lep napredek od lanske sezone. Še vedno največ časa izgubljam na startu, preostali tek pa je dober," je menila Mihalinčeva, ki bo v torek nastopila še v srbski prestolnici.

Javljanje pred tekmo v Madridu:

Še zadnji trening in sva pripravljena na jutrišnjo tekmo! Luka Janežič - L.J. Team--Last workout and we're ready for tomorrow's races! 󾭞🏼

Posted by Maja Mihalinec on Thursday, 25 February 2016

In po tekmi:

Letos sem pa res konstantna! 󾍕🙃 7.27s in 7.27s za končno 2. mesto. --I think I'm starting to repeat myself.. 󾍔 2nd place and 7.27s today.

Posted by Maja Mihalinec on Friday, 26 February 2016
Ne spreglejte