SiolNET. Sportal Atletika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

IAAF suspendirala trojico članov zaradi etičnih razlogov

0

termometer

Davis

Mednarodna atletska zveza (IAAF) je začasno suspendirala trojico svojih članov zaradi etičnih razlogov. Trojico sestavljajo Nick Davies, Jane Boulter-Davies in Pierre-Yves Garnier.

Eden izmed suspendiranih je tudi Nick Davies. Eden izmed suspendiranih je tudi Nick Davies. "Želimo opraviti preiskavo in v tem času velja suspenz, obenem pa za vse do končne razsodbe velja, da so nedolžni," so zapisali v IAAF, podrobnosti pa niso navedli.

IAAF je že 22. decembra lani ostala brez namestnika generalnega sekretarja Nicka Daviesa, ki je odstopil zaradi vpletenosti v načrtno neimenovanje ruskih dopinških grešnikov. Davies je Papi Massati Diacku, nekdanjemu marketinškemu svetovalcu Iaafa, poslal elektronsko sporočilo, v katerem sta načrtovala, da imen ruskih kršiteljev ne razkrijeta.

Papa Massato Diack je sicer sin nekdanjega prvega moža svetovne atletike Lamina Diacka. Davies mu je 19. julija, 22 dni pred začetkom atletskega svetovnega prvenstva leta 2013 v Moskvi, poslal elektronsko sporočilo, v katerem piše, da ne bodo razkrili imen ruskih dopinških kršiteljev oziroma da jih morajo razkriti pametno.

"Odločil sem se, da odstopim in dam etičnemu odboru možnost, da preuči zadevo ter odloči, ali sem kriv. Jasno je, da sem zdaj jaz postal zgodba," je ob odstopu v izjavi za javnost sporočil Davies, ki je zanikal nepravilnosti.

IAAF je štiri mesece po koncu moskovskega SP razkrila seznam 16 Rusov, ki so padli na dopinških pregledih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin