SiolNET. Sportal Atletika
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hoja na 50 km tudi po zaslugi Prezlja ostaja olimpijska disciplina

0

termometer

Svet Mednarodne atletske zveze IAAF se je odločil, da atletski olimpijski program ostaja nespremenjen. Moška hoja na 50 kilometrov tako ostaja v olimpijskem programu leta 2020.

Hoja na 50 km je v olimpijskem programu že od leta 1932. Hoja na 50 km je v olimpijskem programu že od leta 1932. Foto: Getty Images

Mednarodni olimpijski komite je podal pobudo o spremembi atletskega programa na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah po letu 2018. Moški hojo na 50 kilometrov so želeli izključiti iz programa, hoji na 20 kilometrov pa bi po novem spremenili v polmaratonsko razdaljo (21,1 km).

Tekmovalci v hitri hoji so pobudi nasprotovali, večina najboljših pa je podpisala tudi peticijo proti spremembi. Svet IAAF je za zdaj odločil, da program za zdaj ostaja nespremenjen.

"Vesel sem odločitve sveta. Hoja na 50 km je za zdaj rešena. Pomembno je bilo, da smo tekmovalci v hitri hoji hitro stopili skupaj. Pomembno vlogo je odigral tudi Rožle Prezelj in njegova komisija atletov, pa tudi javna podpora," je po odločitvi dejal Slovak Matej Toth, olimpijski prvak v hoji na 50 kilometrov iz Ria 2016 in svetovni prvak iz Pekinga 2015.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin