Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 1. 2014,
15.20

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marina Tomič Maruša Mišmaš Žan Rudolf

Sreda, 22. 1. 2014, 15.20

7 let, 12 mesecev

Četverica slovenskih atletov že ima norme za dvoransko SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Snežana Rodič, Marina Tomič, Maruša Mišmaš in Žan Rudolf že imajo mednarodne norme za nastop na atletskem dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki bo med 7. in 9. marcem v poljskem Sopotu.

Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije, je dejal, da med 12. in 17. avgustom v Zürichu na evropskem prvenstvu pričakuje okrog 15 slovenskih tekmovalcev.

"V Sopotu bi lahko nastopili še Sonja Roman, ki se pripravlja na Portugalskem, sezono je zelo dobro začela Tina Šutej, pa tudi Sabina Veit, če bo pravilno načrtovala formo, se lahko uvrsti na dvoransko SP. Tudi Mitja Krevs resno trenira, zato je tudi zanj norma dosegljiva. Norme za nastop v Sopotu pa so zelo visoke. Kot primer, v ženskem troskoku je norma 14,25 m, kar bi bilo dovolj za finale na večini velikih tekmovanj," je dejal Steiner. Za ženski skok s palico je norma 4,71 m, slovenski dvoranski rekord Šutejeve je 4,55 m iz leta 2012, na dvoranskem atletskem mitingu v italijanskem Vidmu pa je 12. januarja letos preskočila 4,50 metra.

Slovenska reprezentanca bo 21. in 22. junija v Talinu nastopila na ekipnem EP. "Želimo si, da bi reprezentanca ostala v prvi ligi evropskega pokala. Na EP je realno pričakovati, da bo 15 slovenskih atletov izpolnilo norme. Primož Kozmus je trenutno v Medulinu in je trdno odločen, da bo osvojil medaljo, svojo prvo na EP. Pri tem pa je potrebno povedati, da bo konkurenca v metu kladiva enaka, kot na OI ali SP, obenem pa je pričakovati tudi pritisk mlade generacije v tej disciplini. Martina Ratej ima v zadnjih sezonah spremenljivo formo. Pred začetkom priprav na to sezono je okrepila svojo ekipo. Imajo visoke cilje, v mislih je tudi medalja," je navedel Steiner. V ekipi Ratejeve so poleg njenega trenerja Andreja Hajnška Miro Kocuvan, ki skrbi za treninge hitrosti, Jože Kopitar za tehnični del vadbe in Severin Lipovšek za prehrano, nad psihološko pripravo pa bo bdel Brane Skubic.

"Za že uveljavljenimi atleti imamo tudi mlado generacijo, ki je pri financiranju že od lani vključena v olimpijsko ekipo. Od Roberta Rennerja, Rudolfa, Šutejeve, Mišmaševe in Matije Muharja pričakujemo, da bodo tekmovalno dozoreli do olimpijskih iger čez dve leti v Riu da Janeiru. Za njimi pa prihaja že nova generacija, ki prav tako veliko obeta," je Steiner optimističen glede razvoja vrhunske atletike pri nas.

Steiner v okviru štiričlanskega izvršnega odbora, ki operativno vodi zvezo, zadolžen za vrhunsko in tekmovalno atletiko. "Še vedno sem predsednik strokovnega sveta, že nekaj časa pa mi pomaga Boštjan Fridrih, nekdanji dolgoletni reprezentant. Doreči moramo še nekaj organizacijskih vidikov, kako bomo okrepili strokovni del ekipe, vsekakor pa bo do sprememb prišlo že letos," je napovedal Steiner in dodal, da naj bi bilo za atlete in trenerje lani na voljo 200.000 evrov, za letos načrtujejo celo nekaj več sredstev v ta namen.

Ne spreglejte