SiolNET. Sportal Atletika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bubki uresničili željo, kolesaril je po Ljubljani

3

termometer

Legendarni ukrajinski atlet Sergej Bubka je med četrtkovim sprejemom na Olimpijskem komiteju Slovenije izrazil željo, da bi rad kolesaril po Ljubljani. Želja se mu je izpolnila.

Najboljši skakalec ob palici vseh časov Sergej Bubka je na sestanku pri predsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije Janezu Kocijančiču potarnal, da ima precej natrpan urnik. Pred desetimi dnevi je bil v Bakuju, ki bo prihodnje leto gostil prve evropske olimpijske igre, pretekli konec tedna v Maroku na prvenstvu celin, vmes pa še na nekaj postankih, povsod v vlogi visokega funkcionarja. Dejal je, da bi si rad ogledal Slovenijo, vendar za to še ni bilo časa, predvsem pa ga zanima narava, zato je izrazil željo, da bi kolesaril po Ljubljani.

Vse se je zgodilo zelo na hitro. Predsedniku odbora za gorsko kolesarstvo pri Kolesarski zvezi Slovenije Mohorju Vrhovniku je zazvonil telefon, želja glasu na drugi strani linije pa je bila gorsko kolo v čim krajšem času. Vrhovnik je v pol ure opral kolo in ga dostavil legendarnemu Ukrajincu, ki mu je na krogu po Ljubljani družbo delal kolesarski trener Luka Žele. "Naredila sva turo v okolici Golovca, vendar sva se držala le makadamskih in asfaltnih poti. Kolesarila sva počasi in se veliko pogovarjala. Gospod Bubka je precej zgovoren, veliko je govoril tudi o svoji športni karieri. Pohvalil se je, da nikoli ni žural, vedno pa je ubogal trenerja. Vse skupaj je trajalo kakšno uro in pol," nam je zaupal Žele.

Že popoldne je Bubka nadaljeval svoje obveznosti. Sprejel ga je župan Ljubljane Zoran Janković, v mestni hiši pa je bila tudi okrogla miza Atletske zveze Slovenije, kjer se je razpravljalo o prihodnosti atletike. V soboto dopoldne bo v hotelu Plaza še Kongres Balkanske atletske zveze, popoldne pa si bo Bubka ogledal tudi prvo ekipno balkansko prvenstvo Balkanation.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin