Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
25. 5. 2012,
18.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Brent LaRue Žan Rudolf Martina Ratej

Petek, 25. 5. 2012, 18.31

8 let

Bolt razočaral, LaRue zmagal, Ratejeva četrta

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Usain Bolt, prvi zvezdnik atletskega mitinga v Ostravi, je zmagal v teku na 100 metrov, a s časom 10,04 ni navdušil. Brent Larue je zmagal v teku na 400 metrov z ovirami, Martina Ratej četrta.

Ameriški atlet s slovenskim potnim listom Brent LaRue je na atletskem mitingu v Ostravi zmagal v teku na 400 metrov z ovirami ter s časom 49,61 postavil osebni rekord. LaRue je prepričljivo ugnal vso konkurenco, saj je bil edini, ki se je spustil pod mejo 50 sekund. Za državnim rekordom Roka Kopitarja je zaostal natanko pol sekunde. ''Zelo sem vesel. To je odličen začetek sezone, ki je ravno pravšnja za hitre teke. Tekmeci so bili dobri, a je še prezgodaj za vrhunske čase. S trenerjem imava dober načrt," je po nastopu za Sportal povedal LaRue, ki očitno v rokavu skriva še kar nekaj adutov. Zadovoljen in pozitivno presenečen nad rezultatom svojega varovanca je bil tudi njegov trener Albert Šoba.

Drugi slovenski predstavnik Žan Rudolf je odlično nastopil v teku na 800 metrov, kjer je s časom 1:47,59 zmagal v B skupini. Mladi atlet ljubljanskega Massa je hitreje tekel le lani na mitingu v Roveretu, kjer je s časom 1:47,10 postavil tudi drugi najboljši slovenski izid vseh časov. ''S prvo tekmo sezone sem zadovoljen, saj sem sezono začel z veliko hitrejšim časom kot pretekla leta. Prvih 400 metrov je bil ritem hiter, nato pa smo močno upočasnili, na koncu pa je odločal 'finiš'. Zelo nam je nagajal veter, ki je močno pihal, je pa bilo vzdušje enkratno. Še nikoli nisem tekel pred tako polnim štadionom," je po nastopu dejal obetavni slovenski tekač na 800 metrov.

Bolt veliko obetal, malo pokazal

Svetovni rekorder v teku na 100 metrov Usain Bolt je napovedoval hiter čas, a po slabem štartu je konkurente ujel šele na treh četrtinah najkrajše šprinterske razdalje, po pogledu na semafor, ki se je ustavil pri 10,04, pa je bil vidno razočaran.

Njegov šesti nastop na mitingu v Ostravi je bil najpočasnejši do sedaj. Drugi je bil veteran Kim Collins (10,19), tretji pa Američan Darvis Patton (10,22). Njegov rojak Wallace Spearmon je bil s časom 20,14 najhitrejši v teku na 200 metrov. Tudi v teku na 400 metrov je zmaga odšla v ZDA, najhitrejši pa je bil s časom 45,13 Lashawn Merritt. Poljak Adam Kszczot je dobil obračun na 800 metrov (1:44,90), mladi Kenijec Isiah Koech pa na 3000 metrov (7:37,14).

Francoz Renaud Lavillenie je postavil najboljši izid sezone v skoku ob palici. Preskočil je letvico na 590 cm. V suvanju krogle je zmagal Kanadčan Dylan Armstrong (21,29 m), v metu kopja pa domačin Vítezslav Veselý (85,67 m).

Špotakova najdlje letos, Ratejeva še ni v formi

Edina slovenska ženska predstavnica na mitingu Martina Ratej je zasedla četrto mesto, potem ko je njeno kopje v zadnjem poizkusu poletelo 62,39 metra. Njen četrti met ni bil veljaven, v preostalih pa ni presegla meje 60 metrov.

Zmagala je domačinka Barbora Špotakova, ki je z metom dolgim 67,78 metra postavila rekord mitinga in najboljši izid sezone na svetu. V teku na 200 metrov je bila pričakovano najhitrejša Jamajčanka Veronica Campbell-Brown, njen čas pa se je ustavil pri 22,38. V teku na 400 metrov presenečenja ni dopustila Američanka Sanya Richards-Ross, ki je zmagala s časom 50,65. Britanka Tiffany Porter je zmagala v teku na 100 metrov z ovirami, s časom 12,65 pa je izenačila rekord mitinga. Slabo je sezono začela svetovna prvakinja, Američanka Lashinda Demus, ki je v teku na 400 metrov z ovirami končala na šestem mestu. Zmagala je Bolgarka Vania Stambolova (54,15).

Ne spreglejte