Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 10. 2017,
13.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

atletika Maja Mihalinec

Sreda, 4. 10. 2017, 13.08

6 let, 6 mesecev

Atletinja Maja Mihalinec uspešno prestala operacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Maja Mihalinec | Foto Peter Kastelic

Foto: Peter Kastelic

Maja Mihalinec je uspešno prestala operacijo Ahilove tetive in bo po nekajdnevnem počitku začela rehabilitacijo. "Operacija v sanatoriju MD Medicine v Ljubljani je potekala brez težav, sem že doma in se počutim dobro," je povedala Mihalinčeva, ki se je poškodovala decembra lani, leta 2015 pa je bila najboljša slovenska atletinja leta.

"Po delno pretrgani Ahilovi tetivi decembra lani smo se odločili za za konzervativni način zdravljenja, pri katerem smo dosegli, da se je tetiva zacelila do te mere, da sem lahko septembra že zmagala na atletskem pokalu Slovenije. Po nedavni kontrolni magnetni resonanci in po posvetu z ortopedom se je izkazalo, da je okoli tetive ostalo nekaj motečih dejavnikov, ki jih je bilo treba operativno odstraniti," je pojasnila Maja Mihalinec.

Prva in zadnja tekma sezone

Lani je nastopila na olimpijskih igrah v Riu. | Foto: Stanko Gruden, STA Lani je nastopila na olimpijskih igrah v Riu. Foto: Stanko Gruden, STA Sedemindvajsetletna Mozirjanka, članica velenjskega kluba, je 9. septembra na atletskem pokalu Slovenije v Novi Gorici za pol sekunde ugnala vse tekmice in se spustila pod mejo 12 sekund (11,94). Po enoletnem premoru je bila to njena prva in hkrati tudi zadnja tekma sezone.

"Upam, da se bom v dveh mesecih in pol lahko vrnila v normalni ritem treningov. Pričakujem, da bom v poletni sezoni izpolnila mednarodno normo in nastopila na evropskem prvenstvu v Berlinu," si je še zaželela pred poškodbo udeleženka skoraj vseh velikih tekmovanj zadnjega obdobja.

Lani je nastopila na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, med drugim je bila tudi polfinalistka lanskega EP v Amsterdamu, leta 2015 pa je na svetovnem prvenstvu v Pekingu na 200 metrov v polfinalu dosegla 19. izid.

Ne spreglejte