SiolNET. Slavni
1,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Mali princ George je začel hoditi v šolo #foto

1,33

termometer

princ George
Foto: Getty Images

Danes je pomemben dan za britanskega princa Georgea, saj je prvič prestopil šolski prag. Ob prvem šolskem dnevu ga je spremljal le oče William.

Kate Middleton na prvi šolski dan ni mogla spremljati svojega prvorojenca, saj jo še vedno mučijo hude slabosti ob pričakovanju tretjega otroka. Princa Georgea je v zasebno šolo Thomas's Battersea tako pospremil le oče William.

Komaj štiriletnega Georgea so vpisali v tako imenovano pripravljalno šolo, katere letna šolnina znaša več kot 19 tisoč evrov, na njej pa veljajo tudi stroga pravila oblačenja. Starša Kate in William sta morala malemu šolarčku pripraviti bogato garderobo, katere posamezni kos oblačila lahko stane tudi 420 evrov.

Princ George bo letos postal šolarček z drago uniformo

Oče William je na prvi šolski dan nosil sinovo šolsko torbo. Oče William je na prvi šolski dan nosil sinovo šolsko torbo. Foto: Getty Images Na šoli, kjer je najpomembnejše to, da si prijazen, učni načrt med drugim vključuje ure umetnosti, baleta, gledališča, francoščine in glasbe.

George se bo pridružil razredu z 20 učenci, imel bo svojo klop in obešalnik za suknjič šolske uniforme. Njegovo uvajanje v šolo se bo začelo s polovičnim urnikom, s katerim ga bodo "nežno" vpeljali v šolsko življenje.

Ravnatelj Ben Thomas je dejal, da mali princ zaradi svojega kraljevega statusa ne bo deležen nobene posebne obravnave. "Potrudili se bomo, da bo tu preživljal srečne in varne dneve," je sporočil.

William je zaprosil medije, naj spoštujejo sinovo zasebnost. Noče, da bi sina oblegali fotografi. William je zaprosil medije, naj spoštujejo sinovo zasebnost. Noče, da bi sina oblegali fotografi. Foto: Getty Images

George med spoznavanjem predstavnice nižjih razredov šole, ki jo bo obiskoval. George med spoznavanjem predstavnice nižjih razredov šole, ki jo bo obiskoval. Foto: Getty Images

Georgea je ob prihodu pozdravila predstavnica nižjih razredov šole Helen Haslem in nato z njim odšla v učilnico.

Princa Williama in Georgea sta v šolo pospremila le en snemalec in fotograf, saj je William prosil za spoštovanje zasebnosti svojega sina.

Save

Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin