Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
25. 10. 2017,
10.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Natisni članek

spolno nadlegovanje Barack Obama Heather Lind George Bush starejši

Sreda, 25. 10. 2017, 10.58

6 let, 6 mesecev

Igralka nekdanjega predsednika ZDA obtožila spolnega nadlegovanja

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

10

Heather Lind | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji predsednik ZDA, 93-letni George Bush, se je opravičil, potem ko ga je 34-letna igralka Heather Lind obtožila, da jo je pred štirimi leti med njunim srečanjem spolno nadlegoval.

"Ko sem dobila priložnost spoznati Georgea H. W. Busha pred štirimi leti zaradi promocije zgodovinske serije, ki sem jo tedaj snemala, me je spolno nadlegoval, ko smo pozirali za skupinsko fotografijo. Ni mi segel v roko. Dotaknil se me je od zadaj s svojega invalidskega vozička, medtem ko je njegova žena Barbara stala poleg njega. Povedal mi je umazano šalo," je igralka napisala na Instagramu pod fotografijo, na kateri se nekdanji predsednik Barack Obama rokuje s svojim predhodnikom.

"Potem ko smo se fotografirali, se me je ponovno dotaknil. Barbara je zavila z očmi, češ pa ne spet, njegovi telesni stražarji pa so mi rekli, da ne bi smela stati poleg njega. Morali smo ga klicati gospod predsednik, a mislim, da je moč tega naziva v uresničevanju pozitivnih sprememb, služenju ljudem in demokraciji. On se je tej moči odrekel, ko jo je uporabil proti meni, glede na komentarje ljudi, ki ga obkrožajo, pa tudi proti številnim drugim ženskam," je še zapisala ob fotografiji, ki jo je medtem umaknila s svojega profila.

Bush se je opravičil igralki. | Foto: Reuters Bush se je opravičil igralki. Foto: Reuters "Predsednik Bush ne bi nikoli, v nobenih okoliščinah, namerno komu povzročil nelagodja. Iskreno se opravičuje, če je njegov poskus humorja užalil gospo Lind," je Bush starejši, ki je zaradi slabega zdravja zadnjih nekaj let na vozičku, zapisal v opravičilu, ki ga je objavil britanski Daily Mail.

Weinstein sprožil plaz razkritij

Obtožba nekdanjega predsednika, za katero je poskrbela igralka, je ena izmed zadnjih v vrsti obtožb, ki so se vsule kot plaz, ko je prišlo na dan, da je vplivni hollywoodski producent Harvey Weinstein dolga leta spolno nadlegoval številne ženske, tudi tako slavne igralke, kot sta Angelina Jolie in Gwyneth Paltrow. Igralka Alyssa Milano je na družbenih omrežjih nato sprožila kampanjo #meetoo (tudi jaz) in številne ženske so začele javno deliti zgodbe o spolnem nadlegovanju. Pred dnevi so v javnost prišle zgodbe o spolnem nadlegovanju v Evropskem parlamentu.

Ne spreglejte