Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

fitnes dobrodelnost

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 18.38

8 let

Ugodna telovadba za brezposelne v kranjskem fitnesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V kranjskem fitnesu lahko brezposelni telovadijo po cenovno dostopnih cenah. "Ker želimo biti družbeno angažiran fitnes in ker želimo pozitivno vplivati na okolico," meni lastnik Borut Marter.

V začetku septembra so se v Fitnes centru King v Kranju odločili z novo akcijo podpreti vse tiste, ki so ostali brez zaposlitve. "Ker ne moremo deliti kruha, smo se odločili, da tem ljudem pomagamo tako, kot jim mi lahko, in jim za simbolične štiri evre na mesec nudimo vadbo v našem fitnes klubu," je o svoji velikodušni gesti povedal lastnik kluba Borut Marter.

Pozitiven vpliv na okolico Na Facebook strani je o svoji odločitvi zapisal: "Morda nam ne uspe vedno zadovoljiti vseh vaših želja in predstav o tem, kakšen naj bo naš fitnes. Včasih se kakšna naprava pokvari, ko ste jo ravno želeli uporabljati, včasih zmanjka okusov za šejke, včasih ima kdo na recepciji slab dan in ni tako prijazen, kot bi si želeli ...

Toda mi se še naprej trudimo uresničevati predvsem našo osnovno nalogo, ki pa je, da vam omogočimo, da za kar se da nizko ceno lahko trenirate ob skorajda vsakem času na kakovostnih napravah. Za to se bomo borili še naprej! Ker pa smo se vedno trudili biti tudi družbeno angažiran fitnes, ki ga ne skrbi le lasten zaslužek, temveč želi imeti tudi pozitiven vpliv na okolje, v katerem deluje, smo se odločili za novo akcijo.

Vsi brezposelni (ki to lahko z dokumentom potrdijo) lahko v Kingu trenirajo le za štiri evre mesečno."

Borut Marter, ki si je od nekdaj želel odpreti fitnes center za širšo javnost in pomagati ljudem v stiski, pove, da so preostali obiskovalci fitnesa njegovo potezo dobro sprejeli, prav tako brezposelni, čeprav jim ni ravno lahko dokazovati svoje situacije. "Biti brezposeln ni ravno prijetna situacija, sploh če jo moraš še kje dokazovati s potrdili. A vseeno so se nekateri vpisali."

Zaradi popusta inšpekcija A žal niso vedno vsi navdušeni nad njegovimi popusti, zaradi njih so imeli celo inšpekcijo. "Ko sem se preselil v Kranj, sem opazil, da imajo Krajnčani negativen odnos do priseljencev iz južnih držav. Ko sem za muslimane in pravoslavce ponudil 30-odstotni popust, sem čez dva dni v fitnes dobil inšpekcijo, da se tako ne gre in da ni pravično do Slovencev."

Fitnes v naravi Borut Marter, ki ga obiskovalci fitnesa opisujejo kot "človeka z ogromnim srcem", je že zbiral sredstva za pomoči potrebne na Madagaskarju, nudil brezplačne ure nemščine v fitnesu ter tudi oživil trim stezo v Krpinu. Skupina devetih prostovoljcev je namreč ob pomoči Elana prenovila propadajočo kolibo na nekdanji trim stezi. Opremili so jo z novimi napravami za vadbo, jo osvežili in vanjo po dolgem času vnesli življenje.

"Težko je bilo gledati, kako je nekoč odlično postavljena trim steza propadala. Letos smo za finančno podporo prosili tudi župana, ki nam jo je obljubil, in tako z obnovo preostalih postaj nadaljujemo."

Ne spreglejte