Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
7. 3. 2017,
7.10

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,95

18

Natisni članek

birokracija turizem turistična kmetija

Torek, 7. 3. 2017, 7.10

6 let, 7 mesecev

Poglejte, kako naša birokracija zavira razvoj Slovenije

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,95

18

Turistična kmetija Na Škaluc se je v začetku januarja obrnila na ministrstvo za infrastrukturo s prošnjo po postavitvi usmerjevalne table za vodenje do njihovega posestva. Odgovor ministrstva je turistična kmetija objavila na Twitterju.

 

Preberite še:
Top turistične kmetije 2016
Turizem na kmetijah, najboljši posel na slovenskem podeželju

Na ministrstvu so jim v dopisu najprej pojasnili, da je pri postavljanju tovrstnih tabel treba upoštevati pravilnik o prometni signalizaciji in prometni opremi na cestah.

Zaradi ene table mora občina izdelati elaborat

Kot so zapisali v nadaljevanju, je zaradi zagotavljanja enotnega in celovitega pristopa k reševanju prejetih vlog za postavitev lamel za vodenje znotraj naselja ali območja realizacija mogoča le na podlagi celovitega elaborata, ki ga mora zagotoviti in potrditi občina, nato pa ga obravnava še direkcija za infrastrukturo.

Na ministrstvu tako turistični kmetiji svetujejo, naj se obrne na občino, če se ta ne bo odločila za izdelavo elaborata, pa se lahko znova obrnejo na direkcijo za infrastrukturo, ki bo njihov primer obravnavala ločeno. 

"Posestvo Na Škaluc se je na Direkcijo RS za infrastrukturo obrnilo z e-pošto 9. januarja 2017, poizvedovalo je o postopku pridobitve usmerjevalne table do turistične kmetije. Vsa e-pošta, vloge, vprašanja, zahteve po informacijah se na direkciji zavedejo in jih obravnavamo po vrstnem redu. Zaradi velikega števila zahtevkov s strani občanov trenutno prihaja do časovnega zamika pri posredovanju informacij, tako je bilo Posestvo Na Škaluc obveščeno o postopku in dokumentaciji za postavitev lamelne table ob državni cesti 3. marca, za kar se jim iskreno opravičujemo. Da v prihodnje do tega ne bi več prihajalo, bomo postopek poenostavili, naše delo pa smo že organizirali tako, da bomo lahko rešili v čim krajšem času več vlog, pobud in vprašanj ljudi, ki nam vsak dan pišejo," so nam po objavi članka sporočili iz ministrstva za infrastrukturo.

"Kot vsak poslušen državljan smo oddali vlogo za nekaj, kar želimo izboljšati in narediti po pravilih. Če bi tabla tam stala, bi gostom skrajšali pot do našega posestva. Poslali smo vlogo in čakali. Nato smo končno dobili odgovor, ki ste ga videli. Vse skupaj kaže na to, da ta država dela vse, da onemogoči ljudi, ki bi radi nekaj izboljšali, popravili, naredili bolj privlačno in prijazno," pojasnjuje upraviteljica kmetije Na Škaluc Valerija Hrastelj.

Kot pravi, so odgovor prejeli v nedeljo. Od prvega stika, ko so raziskovali, kam naj se za postavitev table sploh obrnejo, do prejema odgovora je po njenih besedah minilo kar 64 dni.

Cesta, ki bi jo lahko poimenovali petdeset odtenkov sive

Izpostavila je, da želijo tablo postaviti ob razpadajoči cesti, ki vodi do njihove kmetije, "kar prav tako nakazuje na to, kako država skrbi za svojo lastnino".

"Do naše kmetije vodita dve cesti, slaba in slabša. Na naše posestvo, ki ima štiri zvezdice, gostje pridejo po luknjah. Jaz to cesto imenujem kar petdeset odtenkov sive. Asfalt je namreč takšen in drugačen, zakrpan tudi z betonom. Vse to je pokazatelj, da rek Turizem smo ljudje v Sloveniji ne velja. Ta rek velja izključno za zasebnike. Država ljudi odganja. To ugotavljam tudi v pogovorih z gosti. Vse skupaj je žalostno," je še izpostavila in sklenila:

"Najbrž bomo sami postavili tablo in šli v prekršek. Verjetno bomo zato tudi kaznovani, ampak v tej državi si preprosto moraš pomagati sam, saj ti ne bo nihče drug."

 

Ne spreglejte