Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Sreda,
12. 10. 2016,
20.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

JSS MOL Osebne finance nepremičnine dražba dražba stanovanj

Sreda, 12. 10. 2016, 20.28

6 let, 6 mesecev

Stanovanjski sklad uspešno prodal vsa tri stanovanja v prestolnici

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Stanovanje na Slomškovi ulici 17 | Foto JSS MOL

Foto: JSS MOL

Ljubljanski stanovanjski sklad je na današnji dražbi prodal vsa stanovanja v središču Ljubljane. Cena kletnega stanovanja v Nemški hiši se je dvignila celo za 70 odstotkov.

Za tri stanovanja se je skupno potegovalo 37 dražiteljev, ki so krepko zvišali izklicne cene stanovanj, poročajo Finance. Največ zanimanja je bilo za precej klavrno stanovanje na Slomškovi ulici.

Po več uspešnih dražbah stanovanj v lasti Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana so danes javno odpirali zavezujoče ponudbe za nakup treh nepremičnin. Izbrani so bili tisti kupci, ki so ponudili največ.

Stanovanje na Slomškovi prodano 40 odstotkov dražje

Največ zanimanja je bilo za trisobno stanovanje na Slomškovi ulici 17 v drugem nadstropju starejše stanovanjske hiše. Izklicna cena za 91 kvadratnih metrov veliko stanovanje se je s 120 tisočakov najprej povzpela na 150 tisoč evrov. Nato je šest kupcev na javnem odpiranju ponudb ceno stanovanja v precej slabem stanju zvišalo na 167 tisoč evrov oziroma 40 odstotkov več od izhodiščne.

Za kuhinjo, tri sobe, predsobo, dve shrambi, kopalnico in ločene sanitarije je nov lastnik, podjetje Selena Plus, odštel dobrih 1.800 evrov za kvadratni meter.

V znameniti Šahovnici kupec odštel 2.300 evrov za kvadratni meter

Za največje in najbolj urejeno stanovanje na Levstikovi ulici 9 so na skladu prejeli deset ponudb. Izklicna cena je znašala 200 tisoč evrov oziroma 1.640 evrov za kvadratni meter. Prispele ponudbe so segale do 256 tisoč evrov.

Šest ponudnikov je na javnem odpiranju ponudb sprejelo najvišjo ponujeno ceno, zato so stanovanje po pravilih javne dražbe prodajali dalje. Tudi to stanovanje je kupilo podjetje, za kar je odštelo 282 tisoč evrov brez davka.

Hiša Šahovnica je bila prva najemna meščanska stanovanjska zgradba v Ljubljani. Njen arhitekt je Josip Costaperaria.  | Foto: JSS MOL Hiša Šahovnica je bila prva najemna meščanska stanovanjska zgradba v Ljubljani. Njen arhitekt je Josip Costaperaria. Foto: JSS MOL

Gre za trisobno stanovanje v drugem nadstropju modernističnega bloka Šahovnica, ki ga je v začetku 30. let prejšnjega stoletja zgradil arhitekt Josip Costaperaria. Na 122 kvadratnih metrih se razprostirajo kuhinja, tri sobe, predsoba, shramba, pomožni prostor, kopalnica in ločene sanitarije.

Izjemno zanimanje za ljubljansko kletno stanovanje

Najceneje je bilo na prodaj 39 kvadratnih metrov veliko kletno stanovanje v meščanski vili na naslovu Gradišče 8. V tej vili z začetka prejšnjega stoletja je sklad v začetku leta že prodal eno izmed svojih stanovanj. Za enako veliko stanovanje v četrtem nadstropju je iztržil 40 tisočakov.

Klavrna slika kopalnice in kuhinje v kletnem stanovanju na Gradišču 8. | Foto: JSS MOL Klavrna slika kopalnice in kuhinje v kletnem stanovanju na Gradišču 8. Foto: JSS MOL

Izhodiščna cena je znaša 44.400 evrov oziroma 1.130 evrov za kvadratni meter. Sklad je prejel osem ponudb, najvišja je znašala 48.840 evrov. Vsi zainteresirani so sprejeli najvišjo ponujeno ceno in jo po hudem boju dvignili za 70 odstotkov nad izklicno. Fizična oseba je za stanovanje odštela 74.840 evrov oziroma skoraj dva tisočaka.

Izbrani kupec mora kupoprodajno pogodbo skleniti v 15 dneh, kupnino pa poravnati v 30 dneh po podpisu pogodbe.

Ne spreglejte