Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 9. 2021,
7.29

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Moderna Pfizer trgovanje delnice PR članek

Četrtek, 30. 9. 2021, 7.29

2 leti, 6 mesecev

Od zdaj lahko trgujete s cenami delnic Pfizerja in Moderne iz Slovenije

Oglasno sporočilo

23. avgusta so trgi dobili velik zagon, ko je ameriška Uprava za hrano in zdravila v celoti odobrila Pfizerjevo cepivo proti Covidu. Cene delnic Pfizerja so se takoj po odobritvi zvišale, medtem ko so se cene delnic Moderne v zadnjih treh mesecih zvišale za 107 %, potem ko je njihovo cepivo za starejše otroke in najstnike proti Covidu odobrila EU.

Pfizer_1 | Foto:

Fortrade je za vse tiste, ki jih zanima, kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic Pfizerja in Moderne (t. i. finančna pogodba za razliko, angl. CFD), ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic farmacevtskih podjetij. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Pfizer_2 | Foto:

Ena od glavnih negotovosti glede Pfizerjevega cepiva je bilo dejstvo, da niso bili vsi podatki v celoti raziskani in predstavljeni za pridobitev popolnega soglasja. Zdaj bo verjetno cepljenih več ljudi, pričakujejo, da bodo delavci v javnem in zasebnem sektorju pod večjim pritiskom glede cepljenja. To je umirilo vlagatelje, zaskrbljene zaradi ponovnih omejitev in morebitnega negativnega vpliva na gospodarstvo.

Moderna se je po novicah o odobritvi Pfizerjevega cepiva narsla in potrdila, da bo v prihodnjih tednih prejela popolno odobritev FDA, kar bo verjetno povzročilo nadaljnje zvišanje cen. Toda zaloge cepiva so bile ogrožene, ko so na Japonskem odkrili okužene steklenice cepiva proti Covidu. EU preiskuje špansko tovarno Moderne, ki je proizvedla okuženo cepivo. Kljub temu so cene delnic Moderne v zadnjih treh mesecih narasle za 107 %, potem ko je njihovo cepivo proti Covidu za starejše otroke in najstnike odobrila EU.

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. 73 % računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato morate razumeti tveganja in poiskati neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno odgovornost. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, Belgije ali Francije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.

Naročnik oglasnega sporočila Fortrade Limited.

Ne spreglejte