Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2015,
16.22

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

trgovanje svetovna borza Microsoft

Torek, 6. 10. 2015, 16.22

7 let, 2 meseca

Izkoristite priložnost: vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Microsofta na svetovni borzi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Delnice Microsofta so v zadnjem tednu dni zrasle za 2,45 odstotka, v zadnjih štirih dneh pa za 9,32 odstotka. Prejšnji teden so prekosile rast indeksa S&P500 za 2,65 odstotka.

Izkoristite priložnost in vzemite 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Microsofta na svetovni borzi. Vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje TUKAJ. Operacijski sistem Windows 10 je izšel 29. julija, a to ni bistveno vplivalo na gibanje cen Microsoftovih delnic. Med 20. in 24. avgustom je cena padla s 46 na 39 dolarjev. Po ocenah ekonomistov Windows 10 trenutno pokriva nekaj več kot pet odstotkov celotnega trga operacijskih sitemov za namizne računalnike, kar je skoraj dvakrat manj od pokritosti, ki jo je dosegel OS Windows 8.1. "Microsoft je še vedno v igri na segmentu pametnih telefonov in oktobrski dogodek bo še dodatno okrepil apetite podjetja na tem področju. Napovedani sta dve napravi, ena z manjšim zaslonom, ki je umeščena med iPhone 6S in 6S Plus, ter 950 XL Lumia, ki bo imela občutno večji zaslon," pravijo pri FXLiderju. Microsoft je najavil tudi spremembe v svoji finančni strukturi, kar nakazuje na velike spremembe v podjetju. Dodaten dejavnik je tudi skorajšnja razrešitev patentne vojne, ki že nekaj časa divja na področju pametnih telefonov. Google in Microsoft sta podpisala sporazum, ki zadeva kar 20 patentov. Javnost še ni seznanjena z natančnimi pogoji dogovora, a po nekaterih predvidevanjih je podoben lanskemu dogovoru Googla in Appla. "Cena Microsoftovih delnic se trenutno giblje blizu 44,50 dolarja, glede na objave, ki jih pripravlja podjetje, pa naj bi cena v kratkem zrasla in morda celo dosegla 50 dolarjev. Merrill Lynch je nedavno zvišal oceno delnic Microsofta iz podpovprečnega v nevtralni razred z možnostjo povišanja cene na 46 dolarjev. Market Watch je medtem objavil, da pričakuje rast cene na 50,44 dolarja za delnico," navaja FXLider. Izkoristite priložnost in vzemite 50 evrov za trgovanje s ceno delnic Microsofta na svetovni borzi. Vzemite brezplačnih 50 evrov za trgovanje TUKAJ.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte