Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
10.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

praznik nasvet Ljubljana stanovanja Osebne finance nepremičnine Celovški dvori

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 10.31

6 let, 6 mesecev

Dobri možje bodo razveselili prve kupce stanovanj v Celovških dvorih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Celovški dvori | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

DUTB bo kupce iz prve faze prodaje stanovanj v Celovških dvorih izbrala v drugi polovici decembra, potem ko bo notar preveril veljavnost zavezujočih ponudb, ki so prispele do izteka roka konec novembra, pravijo v DUTB. Neizbrani bodo imeli prednost v drugem krogu, ki bo stekel po novem letu.

Koliko ponudb je prispelo in kakšne so ponujene cene, v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB) ne razkrivajo, saj da nočejo vplivati na nadaljnje postopke prodaj.

DUTB je oglede prvih 56 od skupno 226 stanovanj v soseski omogočila od 14. do 29. novembra, zavezujoče ponudbe je bilo mogoče oddati do vključno 30. novembra.

Kupci so se lahko potegovali za 14 garsonjer, devet dvosobnih, 25 trisobnih in devet štirisobnih stanovanj s teraso. Izhodiščne cene so se gibale od okoli 62 tisoč do okoli 238 tisoč evrov z davkom.

Ponudbe za največ tri stanovanja

Posameznik se je lahko potegoval za največ tri stanovanja, ob oddaji zavezujoče ponudbe je bilo treba med drugim vplačati tri tisoč evrov varščine.

Prodajalci bodo izbrali ponudnike z najvišjimi cenami, v primeru dveh ali več enakih ponudb za isto stanovanje pa bo imel prednost tisti, ki je ponudbo oddal prej.

Izhodiščne cene stanovanj so se gibale od 62 tisoč do 238 tisoč evrov z davkom. | Foto: Bojan Puhek Izhodiščne cene stanovanj so se gibale od 62 tisoč do 238 tisoč evrov z davkom. Foto: Bojan Puhek

Neizbrani interesenti iz prvega kroga bodo imeli prednost v drugem krogu, ki bo, kot so novembra napovedali v DUTB, stekel predvidoma takoj po novem letu.

V drugem krogu manj časa za ogled

V drugem krogu bodo ponudili 51 stanovanj, zaradi velikega povpraševanja bodo prodajni postopek in obdobje za oglede skrajšali s 45 na največ 30 dni.

DUTB je stanovanja v Celovških dvorih dobila iz stečaja Vegrada AM, terjatve do te družbe so na slabo banko prenesli iz NLB. DUTB je pravno podlago za prodajo po zapletih z NLB glede lastniškega prenosa stanovanj pridobila konec letošnjega septembra.

Ne spreglejte