SiolNET. Posel danes Novice
3,91

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žito zemljišče v ljubljanskem BTC prodal Boscarolu

3,91

termometer

Ivo Boscarol | Ivo Boscarol je na začetku septembra v ljubljanskem BTC že kupil stavbo Koloseja. | Foto: STA
Ivo Boscarol je na začetku septembra v ljubljanskem BTC že kupil stavbo Koloseja. Foto: STA

Pekarska družba Žito, ki je v lasti hrvaške Podravke, je danes sklenila prodajo skoraj deset hektarjev velikega zemljišča v ljubljanskem BTC s podjetnikom Ivom Boscarolom, izhaja iz sporočila, objavljenega na spletni strani družbe. Nekdanji lastnik podjetja Pipistrel Boscarol je v začetku septembra v BTC kupil že stavbo Koloseja.

Po navedbah družbe je prodaja nepremičnine sestavni del strategije, ki vključuje prestrukturiranje in modernizacijo skupine Žito, prodajo njenih neoperativnih nepremičnin in koncentracijo proizvodnih lokacij.

"Cilj te strategije je povečati učinkovitost skupine in njeno močnejšo usmeritev v segment pekarstva z namenom uspešnega preoblikovanja družbe v skladu s tržnimi trendi in krepitvijo vodilnega položaja na trgu," so pojasnili na spletni strani družbe.

Po neuradnih informacijah Financ naj bi bil celoten posel vreden več kot 30 milijonov evrov.

Boscarol, ki je nekdanji lastnik podjetja Pipistrel, je na začetku septembra v ljubljanskem BTC že kupil stavbo Koloseja. Zanjo naj bi po poročanju Financ odštel 6,4 milijona evrov.

Podjetje Pipistrel pa je na začetku letošnjega leta za približno 218 milijonov evrov prodal ameriškemu konglomeratu Textron. Boscarol je sicer ostal 10-odstotni lastnik podjetja, a naj bi po dveh letih Textron kupil tudi ta delež.

Ivo Boscarol Novice Boscarol pojasnil odločitev za nakup Koloseja Ivo Boscarol Novice Boscarol razkril, kako s hčerko živita po prejemu 200-milijonske kupnine #video Ivo Boscarol Novice Boscarol: Če bo potrebno petsto tisoč ali pa dva milijona, kolikor bo, bom pač dal zraven

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin