SiolNET. Posel danes Novice
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zavarovalnica Triglav bo izplačala 2,5 evra bruto dividende na delnico

0,01

termometer

Zavarovalnica Triglav | V Zavarovalnici Triglav bodo več kot polovico čistega dobička namenili za dividende. | Foto: Nejc Lasič
V Zavarovalnici Triglav bodo več kot polovico čistega dobička namenili za dividende. Foto: Nejc Lasič

Delničarji Zavarovalnice Triglav so na današnji skupščini podprli predlog vodstva, da zavarovalnica za izplačilo dividend nameni 56,8 milijona evrov oz. 2,50 evra bruto na delnico. Za nova člana nadzornega sveta, predstavnika delničarjev, so imenovali Tima Umbergerja in Monico Cramer Manhem.

Znesek, ki ga bo Zavarovalnica Triglav namenila za izplačilo dividend, predstavlja nekaj več kot 50 odstotkov čistega dobička Skupine Triglav za leto 2022 in sedemodstotni dividendni donos, je zavarovalnica zapisala v sporočilu za javnost

Dividenda bo izplačana delničarjem, ki bodo vpisani v delniško knjigo zavarovalnice 20. junija.

Predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar se je na skupščini delničarjem zahvalil za zaupanje. "Pri izplačilu dividend nas veseli, da lahko po letih, zaznamovanih z vplivi pandemije, spet izvajamo dividendno politiko na način, kot jo imamo začrtano. To pomeni, da je njeno izvajanje vzdržno za rast, razvoj in finančno stabilnost Skupine Triglav ter atraktivno za naše delničarje," so Slaparja povzeli v sporočilu.

Skupščina se je seznanila tudi z odstopnima izjavama nadzornikov Branka Brečka in Petra Kavčiča ter za nova člana nadzornega sveta imenovali Umbergerja in Monico Cramer Manhem. Štiriletni mandat jima bo začel teči v sredo.

Čisti dobiček 110 milijonov evrov

Delničarji so se seznanili še s spolovanje Zavarovalnice Triglav in njene celotne skupine v letu 2022 ter upravi in nadzornikom podelili razrešnico. Skupina Triglav je v primerjavi z letom 2021 lani povečala obseg obračunanih bruto premij za devet odstotkov na 1,5 milijarde evrov, čisti dobiček pa znižala za dva odstotka na 110,2 milijona evrov.

Skupščina je potrdila tudi poročilo o prejemkih Zavarovalnice Triglav za leto 2022, medtem ko posvetovalni sklep o njeni politiki prejemkov ni bil sprejet. Ta politika v Zavarovalnici Triglav velja in je skladna z zakonodajo, ni pa v celoti usklajena z letošnjo različico priporočil delničarja SDH, ki je bila objavljena po sklicu skupščine delničarjev Zavarovalnice Triglav, so zapisali in dodali, da bodo priporočila preučili do naslednje skupščine.

Zavarovalnica Triglav Novice Skupina Triglav letos povečala prihodke, a krepko znižala čisti dobiček Zavarovalnica Triglav Novice Zavarovalnica Triglav draži dopolnilno zdravstveno zavarovanje, vendar ...
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin