Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 3. 2018,
14.57

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Grawe

Ponedeljek, 12. 3. 2018, 14.57

6 let, 1 mesec

Zavarovalnica Grawe lani z 1,6 milijona evrov dobička

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Grawe | Foto STA

Foto: STA

V zavarovalnici Grawe so lani obračunali za 42,6 milijona evrov bruto premij, število sklenjenih zavarovanj pa so povečali na 353 tisoč. Čisti dobiček je znašal 1,6 milijona evrov. Najvišje prihodke so dosegali na področju premoženjskih zavarovanj, najvišjo rast pri višini premij pa so dosegli na področju avtomobilskih zavarovanj.

Na današnji skupščini delničarjev zavarovalnice Grawe so se ti seznanili s poslovanjem družbe v preteklem letu. Delničarji so podelili razrešnico upravi in nadzornemu svetu za delo v preteklem poslovnem letu ter sprejeli predlog o delitvi dobička iz poslovnega leta 2017. Ta ostane nerazporejen in se prenese v naslednje obdobje, s čimer se povečuje razvojni potencial zavarovalnice.

Poslovni izid pred obdavčitvijo je znašal dva milijona evrov, čisti dobiček pa 1,6 milijona evrov. Poleg tega so v preteklem poslovnem letu povečali število sklenjenih zavarovanj na 353.900, kar je 2.687 pogodb več kot v letu 2016.

V letu 2017 je zavarovalnica izplačala 24.169 odškodnin in zavarovalnin. Obračunane zavarovalnine in kosmati zneski za izplačilo škod GRAWE zavarovalnice v 2017 so znašali 32,4 milijona evrov, kar je 15 odstotkov več kot leta 2016.

Kosmati prihodki od zavarovalnih premij so znašali 42,6 milijona evrov, od tega 25,2 milijona evrov na področju premoženjskih zavarovanj.

Skupna višina zavarovalnih vsot iz življenjskih zavarovanj je konec leta 2017 dosegla 478 milijonov evrov. 

"Po osnovnem parametru obračunanih premij smo v GRAWE zavarovalnici v letu 2017 znatno presegli načrte in dosegli rekordno vrednost v več kot četrtstoletni zgodovini poslovanja našega podjetja v Sloveniji. S tretjim zaporednim letom zelo intenzivne rasti na področju premoženjskih zavarovanj, še posebej avtomobilskih, smo si ustvarili nov tržni položaj in ugled. Poslovno leto 2017 smo podobno kot vsa leta do zdaj sklenili z dobičkom. Po 27 letih uspešnega delovanja v Sloveniji verjamem, da je prihodnost GRAWE zavarovalnice zagotovo perspektivna in intenzivna," je o poslovanju zavarovalnice dejal Marko Mikič, predsednik uprave zavarovalnice.

Ne spreglejte