SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaposleni in sodelavci Dela Revij nadaljujejo s pripravami na stavko

1

termometer

 | Foto:
Zaposleni in sodelavci Dela Revij so v petek sklenili, da nadaljujejo priprave na stavko, njena usoda pa bo znana avgusta.

Lastnika in direktorja družbe so pozvali, naj odstopi, odgovorne pa, naj na njegovo mesto imenujejo nekoga, "ki bo znal voditi posle, uspel pridobiti zaupanje upnikov in sodelavcev ter obvladal poslovna in finančna tveganja". Od Raščana zahtevajo začetek postopka prisilne poravnave Kot je razvidno iz sklepov zbora, ki jih je medijem v imenu sveta delavcev Dela Revij posredovala Jelka Sežun (delno smo jih predstavili že v petek), so zaposleni in sodelavci družbe od njenega lastnika in direktorja Mateja Raščana zahtevali, da čim prej vloži predlog za začetek postopka prisilne poravnave. "Zbor podpira prisilno poravnavo, ker v naslednjem četrtletju zagotavlja redno izplačilo plač in honorarjev, ker bo zagotovljen nadzor upravitelja nad denarnimi tokovi družbe in sodelovanje upnikov v postopkih zdravljenja plačilne sposobnosti družbe," so navedli.

Prav tako so od Raščana zahtevali, naj nadzornemu svetu zagotovi informacije in pregled nad poslovanjem, kot to določa zakonodaja. Obenem je zbor upnike, predvsem banke, pozval, naj medsebojno sodelujejo pri načrtovanih ukrepih za sanacijo plačilne sposobnosti in za ohranitev delovnih mest, ker bodo s tem po njihovih besedah zmanjšana tveganja poplačila njihovih terjatev, morebitni odpisi dolgov pa nižji.

Zbor zahteva prisotnost zaposlenih ob "zdravljenju" Zbor je zahteval še, da je v vseh postopkih zdravljenja plačilne sposobnosti družbe zagotovljeno tudi sodelovanje zastopnikov zaposlenih in pogodbenih sodelavcev, zastopnikom pa naložil, da poskusijo pridobiti pisne zaveze upnikov za ohranitev delovnih mest in pogodbene sodelavce. Oblikoval je tudi zahtevo, da se pogodbene sodelavce v vseh postopkih sanacije obravnava enako kot redno zaposlene. Tudi sicer so prisotni pozvali k ureditvi položaja svobodnih in samostojnih sodelavcev družbe.

O morebitni stavki znova avgusta Odboru za pripravo stavke je zbor naložil, naj spremlja postopke reševanja likvidnostne stiske in nadaljuje priprave na stavko. "O morebitni stavki bo zbor znova odločal v prvi tretjini avgusta," so sklenili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin