SiolNET. Posel danes Novice
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada imenovala tri nove nadzornike Kada

0,04

termometer

Kapitalska družba | V dosedanji sestavi nadzornega sveta sta Žnidarič in Surina Zajčeva zastopala interese upokojencev, Rožič pa sindikate. | Foto: STA
V dosedanji sestavi nadzornega sveta sta Žnidarič in Surina Zajčeva zastopala interese upokojencev, Rožič pa sindikate. Foto: STA

Vlada je na današnji seji v nadzorni svet Kapitalske družbe (Kad) ponovno imenovala Borisa Žnidariča in Ladislava Rožiča, namesto Cirile Surina Zajc pa še Mirka Miklavčiča. Štiriletni mandat jim začne teči 2. februarja.

Kot so po seji vlade pojasnili na finančnem ministrstvu, se je vlada danes v vlogi skupščine seznanila, da v petek poteče mandat trem članom nadzornega sveta Kada Žnidariču, Surina Zajčevi in Rožiču. Zato je z 2. februarjem imenovala tri nove nadzornike, to so Žnidarič, Rožič in Miklavčič.

V skladu z zakonom o Slovenskem državnem holdingu (SDH) ima sicer nadzorni svet Kada šest članov: tri predlaga SDH, dva zveza oz. organizacija upokojencev na ravni države in enega sindikalna zveza oz. konfederacija, reprezentativna za območje države. Njihov mandat traja štiri leta in so lahko ponovno imenovani.

V dosedanji sestavi nadzornega sveta sta Žnidarič in Surina Zajčeva zastopala interese upokojencev, Rožič pa sindikate.

Nadzornemu svetu Kada predseduje Stane Seničar, v njem pa sta še Aleksander Mervar in Natalija Stošicki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin