Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 11. 2011,
16.29

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

elektrika

Sreda, 16. 11. 2011, 16.29

7 let, 2 meseca

V upravi Gen-I le malo sprememb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Skupščina družbe Gen-I je na skupščini imenovala novo upravo družbe za prihodnjih pet let, saj se sedanji izteka mandat.

V upravi ostajajo njen predsednik Robert Golob, Martin Novšak in Igor Koprivnikar, medtem ko bo Dejana Paravana nasledil Andrej Šajn. Novoimenovana uprava bo mandat nastopila v petek.

Na mesto neizvršnega člana morda Tomaž Berločnik Skupščina je sprejela tudi načelno soglasje, s katerim se po odpravi konflikta interesov skladno s prepovedjo konkurence iz zakona o gospodarskih družbah vzpostavi možnost, da se v upravo na mesto neizvršnega člana vključi Tomaža Berločnika, sicer predsednika uprave Petrola, so po skupščini sporočili iz Gen-I. Petrol je namreč 100-odstotni lastnik družbe Istrabenz Gorenje, ta pa je polovični lastnik Gen-I. Druga polovica Gen-I je v rokah Gen Energije.

Golob: Dokazali smo, da znamo in zmoremo kljubovati tudi kriznim razmeram in spremembam v političnih vrhovih "V dosedanji sestavi upravi smo dokazali, da znamo in zmoremo kljubovati tudi kriznim razmeram in spremembam v političnih vrhovih, hkrati pa se nam s tesnejšim sodelovanjem z novim lastnikom odpirajo nove možnosti za rast in razvoj Gen-I, zato lahko pričakujemo še en uspešen mandat," je poudaril Golob.

Od leta 2006 se je čisti dobiček povečal za 931 odstotkov Ob tem so v družbi izpostavili tudi dosežke uprave v minulem petletnem obdobju. Od leta 2006 do letos je družba prihodke od prodaje povečala za 950 odstotkov, čisti dobiček pa za 931 odstotkov. Poslovanje s Slovenije je razširila na 17 trgov ter tako doma in v tujini ustvarila več kot 100 novih delovnih mest.

V Sloveniji imajo več kot 20-odstotni tržni delež Tržni delež Gen-I na domačem trgu je danes več kot 20-odstoten. Družba med drugim soupravlja z blagovno znamko sončnih elektrarn Baldur 4 in ima za prihodnje leto v načrtu vzpostavitev nove blagovne znamke v celoti iz obnovljivih virov energije.

Dosedanji član uprave Paravan bo prevzel mesto izvršnega direktorja za področje prodaje, ostaja pa tudi direktor hčerinskih družb na Dunaju, v Milanu in Zagrebu.

Ne spreglejte