SiolNET. Posel danes Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V upravi Gen-I le malo sprememb

4

termometer

 | Foto:
Skupščina družbe Gen-I je na skupščini imenovala novo upravo družbe za prihodnjih pet let, saj se sedanji izteka mandat.

V upravi ostajajo njen predsednik Robert Golob, Martin Novšak in Igor Koprivnikar, medtem ko bo Dejana Paravana nasledil Andrej Šajn. Novoimenovana uprava bo mandat nastopila v petek.

Na mesto neizvršnega člana morda Tomaž Berločnik Skupščina je sprejela tudi načelno soglasje, s katerim se po odpravi konflikta interesov skladno s prepovedjo konkurence iz zakona o gospodarskih družbah vzpostavi možnost, da se v upravo na mesto neizvršnega člana vključi Tomaža Berločnika, sicer predsednika uprave Petrola, so po skupščini sporočili iz Gen-I. Petrol je namreč 100-odstotni lastnik družbe Istrabenz Gorenje, ta pa je polovični lastnik Gen-I. Druga polovica Gen-I je v rokah Gen Energije.

Golob: Dokazali smo, da znamo in zmoremo kljubovati tudi kriznim razmeram in spremembam v političnih vrhovih "V dosedanji sestavi upravi smo dokazali, da znamo in zmoremo kljubovati tudi kriznim razmeram in spremembam v političnih vrhovih, hkrati pa se nam s tesnejšim sodelovanjem z novim lastnikom odpirajo nove možnosti za rast in razvoj Gen-I, zato lahko pričakujemo še en uspešen mandat," je poudaril Golob.

Od leta 2006 se je čisti dobiček povečal za 931 odstotkov Ob tem so v družbi izpostavili tudi dosežke uprave v minulem petletnem obdobju. Od leta 2006 do letos je družba prihodke od prodaje povečala za 950 odstotkov, čisti dobiček pa za 931 odstotkov. Poslovanje s Slovenije je razširila na 17 trgov ter tako doma in v tujini ustvarila več kot 100 novih delovnih mest.

V Sloveniji imajo več kot 20-odstotni tržni delež Tržni delež Gen-I na domačem trgu je danes več kot 20-odstoten. Družba med drugim soupravlja z blagovno znamko sončnih elektrarn Baldur 4 in ima za prihodnje leto v načrtu vzpostavitev nove blagovne znamke v celoti iz obnovljivih virov energije.

Dosedanji član uprave Paravan bo prevzel mesto izvršnega direktorja za področje prodaje, ostaja pa tudi direktor hčerinskih družb na Dunaju, v Milanu in Zagrebu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin