SiolNET. Posel danes Novice
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Laškem po novem varijo brezalkoholni Heineken

0,97

termometer

Pivovarna Laško Union
S proizvodnjo brezalkoholnega Heinekena Pivovarna Laško Union odslej oskrbuje Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Avgusta bo slovenski brezalkoholni Heineken na voljo še na italijanskem in bolgarskem trgu, pozneje pa tudi v Grčiji. Foto: Ana Kovač

Pivovarna Laško Union, ki je del skupine Heineken, je odslej tudi proizvajalka brezalkoholnega piva Heineken. Podjetje je z dvomilijonsko naložbo uspešno zaključilo kvalifikacijo za proizvodnjo in polnjenje te vrste piva v Laškem. 

Rezultati analize vzorcev so po prvih testih proizvedene brezalkoholne različice v maju potrdili, da slovenski Heineken ustreza predpisanemu globalnemu standardu skupine Heineken za proizvodnjo tega piva, zato je julija letos lahko stekla redna proizvodnja tudi v Sloveniji, so danes sporočili iz Pivovarne Laško Union.

Pivo. Pitje alkohola. Dekle. Novice Pivovarna Laško Union skupaj s partnerji podpisala Zavezo za odgovorno pitje #video

Izkaz zaupanja matične skupine

Glavni direktor Pivovarne Laško Union Zooullis Mina je izpostavil pomembnost tega mejnika za podjetje in nadaljnje priložnosti za poslovno rast.

"Proizvodnja brezalkoholnega Heinekena v Sloveniji je izkaz zaupanja matične družbe Heineken in dokaz, da imamo v Pivovarni Laško Union potrebno znanje, veščine in tehnologijo za proizvodnjo piva, ki ustreza visokim standardom kakovosti. Z vidika skupine Heineken ima Slovenija strateški položaj. Načrtujemo, da bo količina proizvedenega brezalkoholnega piva Heineken v Pivovarni Laško na letni ravni naraščala v skladu s povpraševanjem na domačem in izvoznih trgih," je še dejal Mina.

V Pivovarni Laško Union opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. V Pivovarni Laško Union opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. Foto: Ana Kovač

Prodajali ga bodo na Balkanu, kmalu tudi v Italiji

Pivovarna Laško Union je v zadnjih treh letih močno okrepila svojo izvozno usmerjenost. Podjetju se kot delu skupine Heineken iz leta v leto odpirajo novi trgi in novi prodajni kanali, prav tako podjetje širi portfelj izdelkov.

S proizvodnjo brezalkoholnega Heinekena Pivovarna Laško Union odslej oskrbuje Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Avgusta bo slovenski brezalkoholni Heineken na voljo še na italijanskem in bolgarskem trgu, pozneje pa tudi v Grčiji.

Več povpraševanja za brezalkoholno pivo

Prav tako v Pivovarni Laško Union opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. Kot družbeno odgovorno podjetje si v skladu z lastno trajnostno strategijo prizadevajo za odgovorno pitje, kar uresničujejo na dveh ravneh.

Na eni strani ponujajo izdelke Izbira, torej pijače z manj ali brez alkohola, kot so denimo brezalkoholni Heineken, Laško Malt in Union Radler.

Hkrati pa potrošnike spodbujajo tudi k odgovornemu pitju. V ta namen so v začetku tega meseca v sodelovanju s partnerji – Gasilsko zvezo Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije, Avto-moto zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije – podpisali zavezo za odgovorno pitje, s katero se zavezujejo, da bodo aktivno osveščali javnost o odgovornem pitju in spodbujali k zmernosti pri uživanju alkohola.

Komentarji

1

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

  • Iztok / 31.07.2019. ob 14:07 +2 0

    Pijem brezalkoholno pivo a žal Heineken 0,0 je totalni kiks. Sem ga si naročil in spil a bil zelo razočaran nad okusom! Kot grenka voda nič drugega. NO počasi bo v Laškem se točil le še Heineken in bodo izpodrinili in ugasnili proizvodnjo Laškega, ki je za moje pojme daleč nad Heinekenom. Škoda da vse prodamo tujcem in škoda da ne znamosamo gospodarno ravnat s firmam!

    +2 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin