SiolNET. Posel danes Novice
0,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Laškem po novem varijo brezalkoholni Heineken

0,97

termometer

Pivovarna Laško Union
S proizvodnjo brezalkoholnega Heinekena Pivovarna Laško Union odslej oskrbuje Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Avgusta bo slovenski brezalkoholni Heineken na voljo še na italijanskem in bolgarskem trgu, pozneje pa tudi v Grčiji. Foto: Ana Kovač

Pivovarna Laško Union, ki je del skupine Heineken, je odslej tudi proizvajalka brezalkoholnega piva Heineken. Podjetje je z dvomilijonsko naložbo uspešno zaključilo kvalifikacijo za proizvodnjo in polnjenje te vrste piva v Laškem. 

Rezultati analize vzorcev so po prvih testih proizvedene brezalkoholne različice v maju potrdili, da slovenski Heineken ustreza predpisanemu globalnemu standardu skupine Heineken za proizvodnjo tega piva, zato je julija letos lahko stekla redna proizvodnja tudi v Sloveniji, so danes sporočili iz Pivovarne Laško Union.

Pivo. Pitje alkohola. Dekle. Novice Pivovarna Laško Union skupaj s partnerji podpisala Zavezo za odgovorno pitje #video

Izkaz zaupanja matične skupine

Glavni direktor Pivovarne Laško Union Zooullis Mina je izpostavil pomembnost tega mejnika za podjetje in nadaljnje priložnosti za poslovno rast.

"Proizvodnja brezalkoholnega Heinekena v Sloveniji je izkaz zaupanja matične družbe Heineken in dokaz, da imamo v Pivovarni Laško Union potrebno znanje, veščine in tehnologijo za proizvodnjo piva, ki ustreza visokim standardom kakovosti. Z vidika skupine Heineken ima Slovenija strateški položaj. Načrtujemo, da bo količina proizvedenega brezalkoholnega piva Heineken v Pivovarni Laško na letni ravni naraščala v skladu s povpraševanjem na domačem in izvoznih trgih," je še dejal Mina.

V Pivovarni Laško Union opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. V Pivovarni Laško Union opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. Foto: Ana Kovač

Prodajali ga bodo na Balkanu, kmalu tudi v Italiji

Pivovarna Laško Union je v zadnjih treh letih močno okrepila svojo izvozno usmerjenost. Podjetju se kot delu skupine Heineken iz leta v leto odpirajo novi trgi in novi prodajni kanali, prav tako podjetje širi portfelj izdelkov.

S proizvodnjo brezalkoholnega Heinekena Pivovarna Laško Union odslej oskrbuje Hrvaško, Bosno in Hercegovino ter Srbijo. Avgusta bo slovenski brezalkoholni Heineken na voljo še na italijanskem in bolgarskem trgu, pozneje pa tudi v Grčiji.

Več povpraševanja za brezalkoholno pivo

Prav tako v Pivovarni Laško Union opažajo, da povpraševanje po brezalkoholnih pijačah narašča. Kot družbeno odgovorno podjetje si v skladu z lastno trajnostno strategijo prizadevajo za odgovorno pitje, kar uresničujejo na dveh ravneh.

Na eni strani ponujajo izdelke Izbira, torej pijače z manj ali brez alkohola, kot so denimo brezalkoholni Heineken, Laško Malt in Union Radler.

Hkrati pa potrošnike spodbujajo tudi k odgovornemu pitju. V ta namen so v začetku tega meseca v sodelovanju s partnerji – Gasilsko zvezo Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije, Avto-moto zvezo Slovenije in Olimpijskim komitejem Slovenije – podpisali zavezo za odgovorno pitje, s katero se zavezujejo, da bodo aktivno osveščali javnost o odgovornem pitju in spodbujali k zmernosti pri uživanju alkohola.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin