Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2019,
18.32

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Pivo in cvetje Pivovarna Laško Union

Sreda, 10. 7. 2019, 18.32

4 leta, 9 mesecev

Pivovarna Laško Union skupaj s partnerji podpisala Zavezo za odgovorno pitje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Poletje je v polnem zamahu, s tem pa so po Sloveniji tudi zaživeli številni festivali in prireditve. V mestu ob Savinji se bo jutri, že 55. leto zapored, začel festival Pivo in cvetje.

Pivovarna Laško Union
Novice Pivovarna Laško Union lani povečala prihodke in dobiček

Festival, ki slavi pijačo bogov, ima letos slogan "Varno je legendarno". Pivovarna Laško Union bo skupaj z AMZS, Olimpijskim komitejem Slovenije, Planinsko zvezo Slovenije in gasilci ves čas trajanja festivala obiskovalce aktivno ozaveščala o odgovornem pitju in zmernosti pri uživanju alkohola. 

V kotlu, kjer je nekoč vrelo pivo, se odpira pogled na okroglo mizo, kjer so podpisali zavezo za odgovorno pitje alkohola. "Zavezujemo se, da bomo po svojih močeh in zmožnosti ozaveščali javnost o odgovornem pitju in podpirali partnerje v prizadevanjih za varnost in zdravje vseh nas," je ob slavnostnem podpisu zaveze dejala Tanja Subotič Levanič, direktorica korporativnih odnosov v pivovarni Laško Union.

Mladi vedno bolj odgovorni

Kot družbeno odgovorno podjetje so v Pivovarni Laško Union zagovorniki odgovornega pitja. Kot so dejali ob podpisu časne zaveze, je odgovorno pitje eden od šestih ključnih stebrov trajnostnega razvoja podjetja. Z podpisom so se zavezali, da bodo skozi njihove blagovne znamke ljudi ozaveščali o odgovornem pitju in zmernosti, saj se zavedajo, da brez družbene odgovornosti ni mogoče rasti. 

Takole pa je bila videti zaveza ob podpisu vseh partnerjev v kateri so sodelovali predstavniki AMZS, Olimpijskega komiteja Slovenije, Gasilske zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije in Pivovarne Laško Union. | Foto: Pivovarna Laško Union Takole pa je bila videti zaveza ob podpisu vseh partnerjev v kateri so sodelovali predstavniki AMZS, Olimpijskega komiteja Slovenije, Gasilske zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije in Pivovarne Laško Union. Foto: Pivovarna Laško Union

V pivovarni spodbujajo odgovorno pitje

Ker štejejo tudi dejanja, ne le besede, so predstavniki zaveze z brezalkoholnim kozarcem piva nazdravili geslu Varno je legendarno. "To pomeni, da spodbujamo odgovorno pitje in pitje na pravem mestu, še posebej pa odgovorno pitje, ko gre za udeležbo v prometu," je povedal Urban Kramberger, skrbnik blagovne znamke Laško Union. 

Raziskava o pitju alkohola "Kaj pomeni biti v svojih dvajsetih," ki je bila izvedena na pobudo Pivovarne Laško Union, je bila narejena med 4.300 mladimi, starimi med 20 in 29 let. Ta kaže, da je ozaveščenost o alkoholu vse večja.

pivovarna Laško | Foto: STA , Foto: STA ,

"Veseli nas, ker opažamo trend, da so mladi vedno bolj ozaveščeni in posegajo tudi po brezalkoholni, torej 0,0-promilni alternativi, še posebej kadar sedejo za volan," je o raziskavi povedala Subotič Levaničeva. 

Da bo lahko v prihodnjih dneh prijala hladna tekočina, pa na prizorišču festivala že zlagajo pijačo v hladilnike, delavci pa postavljajo odre. Kot je za Oddajo danes na Planetu dejal delavec Kristijan, so odrsko prizorišče začeli postavljati pred dvema dnevoma, danes pa bodo s končnim pregledom sistema preverili še zadnje podrobnosti pred jutrišnjim glasbenim rajanjem. 

Domačini komaj čakajo festival

"Oder Laščan je letošnja novost, danes ga bomo že odprli, in sicer s prireditvijo Dan Laščanom, ki jo posvetimo vsem domačinom," je pojasnila Tina Belej, vršilka dolžnosti direktorja Stika Laško. 

Festival Pivo in cvetje ponuja dogajanje na štirih žanrsko različnih odrih. "Vzdušje je odlično sploh za domačine, ki zelo radi sodelujemo predvsem na Dnevu Laščanov, ker je to za nas odprtje festivala, pozneje pa sledi še žur do jutranjih ur," je povedala vaščanka Špela. 

Ledino bo oralo več kot 60 različnih izvajalcev, ki bo zabavalo okoli 75 tisoč obiskovalcev, kar je petnajstkrat več, kot je vseh prebivalcev. 

Ne spreglejte