Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 11. 2011,
15.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

protestni shod

Sreda, 23. 11. 2011, 15.43

7 let, 2 meseca

V četrtek protestni shod delavcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sindikat kemične, nekovinske in gumarske industrije (KNG) Slovenije bo v četrtek v Ljubljani izvedel protestnih shod.

Protestniki se bodo ustavili pred NLB ter Banko Slovenije.

Na shodu bodo protestirali zaposleni v družbah Cinkarna Celje, Helios Domžale in Steklarna Rogaška ter članov organov sindikata.

Sindikati so zaskrbljeni nad mačehovskim odnosom države do slovenske industrije Kot poudarjajo v sindikatu, so že dalj časa zelo zaskrbljeni zaradi mačehovskega odnosa države do slovenske industrije in njenih zaposlenih. Ta se kaže predvsem v dejstvu, da država "nima nikakršne strategije pri ravnanju z lastniškimi deleži v podjetjih", izpostavljajo v sindikatu.

Država po mnenju sindikata edini način za krpanje primanjkljaja v javnih financah in za nadomeščanje izgub zaradi slabih poslovnih odločitev v preteklosti "vidi v razprodaji uspešnega slovenskega gospodarstva, ki posluje z dobički, zaposluje veliko število državljanov ter posledično omogoča standard še veliko večjemu številu, ki iz svojega uspešnega poslovanja namenja veliko sredstev za razvoj ter polni javne blagajne in proračun".

Sindikate zanima, kaj bo država storila za zaščito delovnih mest v gospodarstvu Od vlade zato želijo jasne odgovore glede tega, kakšna je njena strategija glede državnih deležev v slovenski kemični, gumarski in nekovinski industriji. Prav tako želijo vedeti, kaj bo država storila za zaščito delovnih mest v slovenskem gospodarstvu. S podobnimi vprašanji se obračajo tudi na poslance, državne svetnike in nosilce list oz. novih strank, ki nastopajo na letošnjih volitvah.

Protestni shod bodo v četrtek začeli ob 10. uri na Trgu republike v Ljubljani pred stavbo NLB, nato pa bodo udeleženci skupaj odšli še pred sedež Banke Slovenije na Slovenski cesti.

Ne spreglejte