Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 11. 2023,
13.50

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

protestni shod Pošta Slovenije

Ponedeljek, 20. 11. 2023, 13.50

5 mesecev, 1 teden

Konferenca sindikatov SDPZ Pošte Slovenije napovedala protestni shod

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Pošta Slovenije | Konferenco sindikatov SDPZ Pošte Slovenije čudi ravnanje Sindikata poštnih delavcev, ki je na načrte vodstva družbe, po katerih naj bi število zaposlenih v prometu zmanjšali za 200, medijsko opozoril šele, ko naj bi bil poslovno-finančni načrt že potrjen.  | Foto Ana Kovač

Konferenco sindikatov SDPZ Pošte Slovenije čudi ravnanje Sindikata poštnih delavcev, ki je na načrte vodstva družbe, po katerih naj bi število zaposlenih v prometu zmanjšali za 200, medijsko opozoril šele, ko naj bi bil poslovno-finančni načrt že potrjen.

Foto: Ana Kovač

Konferenca sindikatov Sindikata delavcev prometa in zvez (SDPZ) Pošte Slovenije je za torek, 28. novembra, napovedala enourni protestni shod pred Poštnim logističnim centrom v Ljubljani. Na njem bo opozorila na netransparentno komunikacijo vodstva, zmanjševanje zaposlenih, zapiranje pošt in na kršitve delodajalca, so napovedali.

"Zaposleni v Pošti Slovenije s poslovno-finančnim načrtom za leto 2024 in projekcijami za naslednja leta nismo seznanjeni," so zapisali. Sindikat zato od vodstva pričakuje podrobna pojasnila, sploh glede na nekatere objave, da se obeta korenito zmanjšanja števila zaposlenih, čemur ostro nasprotujejo.

Na eni strani objave o prostih delovnih mestih, na drugi strani strah pred odpuščanji

Kot so zapisali, si je Pošta Slovenije več let prizadevala privabiti ustrezno število kandidatov za zaposlitev, ki bi razbremenili obstoječ kader in prispevali k zmanjšanju bolniških odsotnost ter nadurnega dela. "Zato hkratne objave prostih delovnih mest in nižanje števila zaposlenih niso konsistentne," so zapisali v sporočilu za javnost.

Po njihovih navedbah se v družbi dogajajo "kršitve s področja zagotavljanja počitkov in odmorov, rednega opravljanja zdravniških pregledov in postopkov sprejema aktov delodajalca ter zaviranje sindikalnega dela". Za vodenje tako velike in kompleksne družbe, kot je Pošta Slovenije, po njihovem potrebujejo strokovno znanje in dober nadzor. 

Konferenco sindikatov SDPZ Pošte Slovenije čudi ravnanje Sindikata poštnih delavcev, ki je na načrte vodstva družbe, po katerih naj bi število zaposlenih v prometu zmanjšali za 200, medijsko opozoril šele, ko naj bi bil poslovno-finančni načrt že potrjen. "Ta sindikat ima večino članov v svetu delavcev, tri člane v nadzornem svetu Pošte Slovenije, iz njihovih vrst je tudi delavska direktorica," so pojasnili.

V SDPZ po njihovih navedbah vztrajajo pri zapolnitvi kadrovskega načrta in pri tem, da se ne zapira poslovalnic. "A to ne bo možno, dokler država ne bo zagotovila sofinanciranja univerzalne poštne storitve, ki jo je dolžna izvajati Pošta Slovenije na račun svoje konkurenčnosti, ceno pa plačamo zaposleni, saj za nas vedno zmanjka denarja," so poudarili.

Pošta Slovenije
Novice Sindikat poštnih delavcev svari pred odpuščanjem zaposlenih

 

Ne spreglejte