SiolNET. Posel danes Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V bližini Brnika raste 25 milijonov evrov vreden logistični center #video

0,23

termometer

V neposredni bližini brniškega letališča so danes položili temeljni kamen za gradnjo logističnega centra mednarodnega logističnega velikana Cargo-partner. Gradnja več kot 25 milijonov evrov vrednega centra, ki se bo razprostiral na skoraj 52 tisoč kvadratnih metrih površine, sicer že poteka, center pa naj bi začel obratovati prihodnje leto.

Kot je na dogodku pojasnil lastnik družbe Cargo-partner Stefan Krauter, so Slovenijo za naložbo med drugim izbrali zaradi njene "izjemne lokacije v bližini koprskega in tržaškega pristanišča". "Verjamemo, da bo izjemna lokacija še naprej predstavljala pomembna vrata v Azijo in Sredozemsko morje, pa tudi v države nekdanje Jugoslavije, Transilvanijo, na Madžarsko, v Avstrijo, južno Nemčijo in predele severne Italije," je poudaril.

logistični center Brnik Avtomoto To bo novi logistični center na Brniku #foto

Dodal je, da želijo zgraditi objekt, ki bo najbolje ustrezal vsem logističnim zahtevam v regiji. Generalni direktor družbe v Sloveniji Viktor Kastelic je ob tem izpostavil, da je Slovenijo zaradi njene lege na križišču zahodne in jugovzhodne Evrope "nemogoče obiti".

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki opravlja tekoče posle, Zdravko Počivalšek je poudaril, da je naložba pomembna tako za regijo kot celotno državo. "Vesel sem, da Slovenija zaradi ugodnega geostrateškega položaja in povezanosti z regionalnimi trgi postaja vse pomembnejše logistično izhodišče. V veliki meri so za to zaslužne naložbe, kakršen je ta logistični center, ki prispevajo višjo dodano vrednost in upoštevajo načela trajnosti," je dejal.

Požar na Viču Novice Na Viču zagorel logistični center Pošte Slovenije #foto #video

Pomen naložbe je izpostavil tudi župan občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj, ki je spomnil, da bo že na začetku omogočila 130 novih zaposlitev.

Družba Cargo-partner, ki je specializirana za pomorske, letalske in cestne prevoze, bo z novim logističnim centrom pokrivala območje srednjega in jugovzhodnega dela Evrope. Center bo obsegal več kot 25 tisoč kvadratnih metrov skladiščnih in 4000 kvadratnih metrov poslovnih površin ter se bo v prvi fazi razprostiral na skoraj 52 tisoč kvadratnih metrih površine. Obsegal bo več kot kot 20 tisoč paletnih mest in na začetku dajal delovni prostor 130 zaposlenim.

Novice Vietnamci bi v Sloveniji imeli logistični center

V neposredni bližini brniškega letališča je letos zrasel tudi velik logistični center podjetja Kuehne + Nagel, ki bo služil kot največji logistični center Novartisa v Evropi. Gre za 90 tisoč kvadratnih metrov velik kompleks s skoraj 40 tisoč kvadratnimi metri skladiščnih površin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 36
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin