SiolNET. Posel danes Novice
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

HSE odločil, kdo bo vodil Teš

0,34

termometer

Termoelektrarna Šoštanj Velenje Teš6 teš rdeča luč premogovnik |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

Novi generalni direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) je, kot smo napovedali, Viktor Vračar, dosedanji vršilec dolžnosti Mitja Tašler pa bo po novem direktor termoelektrarne. Oba sta bila imenovana na osnovi osebnega povabila, štiriletni mandat pa začenjata 1. septembra.

Termoelektrarna Šoštanj Velenje Teš6 teš rdeča luč premogovnik Posel danes Kdo bo sedel na vrhu najdražje zgradbe v Sloveniji

Mitjo Tašlerja je lastnik termoelektrarne Holding Slovenske elektrarne (HSE) konec februarja, po odhodu Armana Koritnika, imenoval za vršilca dolžnosti direktorja. Kot smo pisali, so mu pred imenovanjem prilagodili izobrazbene pogoje. Zdaj je dobil polni mandat. V HSE so v novici o imenovanju zapisali, da je v zadnje pol leta "uspešno vodil družbo".

Kljub temu pa je HSE zdaj upravo razširil in za generalnega direktorja imenoval Viktorja Vračarja, ki bo hkrati obdržal položaj člana uprave HSE. Zakaj so razširili vodstvo Teš, v HSE danes niso pojasnili. Zapisali so le, da Vračar kot nekdanji nadzornik HSE in predvsem poslovni direktor HSE dobro pozna poslovanje šoštanjske termoelektrarne. 

Kot smo pisali v članku Kdo bo sedel na vrhu najdražje zgradbe v Sloveniji, naj bi po nekaterih informacijah širitev uprave zahtevali v Slovenskem državnem holdingu (SDH), kjer naj bi si želeli večjega nadzora HSE nad poslovanjem družbe, ki ima 440 milijonov evrov posojil za Teš 6 zavarovanih s poroštvi države. Teš je imel lani 58 milijonov evrov izgube.

zoran janković Posel danes Senca Teša 6 nad novo ljubljansko toplarno Marjan Šarec Novice Šarec bi Teš 6 predčasno zaprl in zgradil drugi blok jedrske elektrarne #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin