SiolNET. Posel danes Novice
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ukrajinci objavili namero za prevzem preostalih delnic Perutnine

0,02

termometer

Perutnina Ptuj
MHP je prejšnji teden postal 90,69-odstotni lastnik Perutnine Ptuj. Foto: STA

Ukrajinski holding MHP oziroma njegova ciprska odvisna družba Hemiak Investments je objavila prevzemno namero za odkup preostalih delnic Perutnine Ptuj. Prevzemnik, ki je od prejšnjega tedna tudi uradno 90,69-odstotni lastnik ptujske družbe, bo prevzemno ponudbo v skladu z zakonom objavil najpozneje v 30 dneh in ne prej kot v desetih dneh.

Kot je zapisano v nameri za prevzem, je ciljna družba izdajatelj 10.912.500 navadnih prosto prenosljivih imenskih kosovnih delnic, ki so izdane v nematerializirani obliki in vpisane v centralnem registru vrednostnih papirjev. Z njimi se sicer ne trguje na organiziranem trgu vrednostnih papirjev.

Perutnina Ptuj Posel danes Novi predsednik uprave Perutnine Ptuj postal Enver Šišić

MHP od prejšnjega tedna 90,69-odstotni lastnik Perutnine Ptuj

O prevzemni nameri je prevzemnik, ki je že lastnik 9.896.842 delnic, obvestil Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Agencijo za varstvo konkurence, poslovodstvo Perutnine Ptuj ter predstavnike delavcev ciljne in prevzemne družbe. Njihove prevzemne aktivnosti bo vodila NLB.

MHP je do dokončnega prevzema ptujske skupine od skupine Sij prišla sredi februarja, ko je zeleno luč za posel prižgala Agencija za varstvo konkurence (AVK) in ukrajinskemu holdingu izdala soglasje za prevzem. Sij, ki je v lasti ruskega kapitala, je z MHP pogodbo o prodaji podpisal novembra lani.

Luka Dončić Posel danes Perutnina Ptuj vstopila na ameriški trg, pomagal ji bo Luka Dončić

Na čelu uprave Enver Šišić

Prejšnji teden so v Perutnini že izvedli izredno skupščino, na kateri so imenovali nove nadzornike, ti pa so pod vodstvom Uroša Ilića takoj zatem imenovali novo upravo družbe, na čelu katere je Enver Šišić.

Nova uprava, v kateri je še Jevgenij A. Dranov, medtem ko bo David Visenjak mandat začel po razširitvi števila članov, naj bi v kratkem načrte in nadaljnji razvoj skupine predstavila na novinarski konferenci, na kateri bodo predstavili tudi lanske poslovne rezultate.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin