SiolNET. Posel danes Novice
0,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To se v Nemčiji ni zgodilo od razpada Sovjetske zveze

0,57

termometer

Nemčija NOVO | Izvoz v Rusijo se je na mesečni ravni povečal za 29,4 odstotka, potem ko se je marca močno zmanjšal za skoraj 60 odstotkov, aprila pa za 9,9 odstotka. Po drugi strani se je uvoz iz Rusije maja zmanjšal za 9,8 odstotka, izpostavlja dpa. | Foto:
Izvoz v Rusijo se je na mesečni ravni povečal za 29,4 odstotka, potem ko se je marca močno zmanjšal za skoraj 60 odstotkov, aprila pa za 9,9 odstotka. Po drugi strani se je uvoz iz Rusije maja zmanjšal za 9,8 odstotka, izpostavlja dpa.

Trgovinska bilanca Nemčije je maja zaradi nepričakovanega upada izvoza zabeležila primanjkljaj, kažejo danes objavljeni podatki nemškega statističnega urada Destatis. Kot poroča portal Bloomberg, gre za prvi mesečni zunanjetrgovinski primanjkljaj Nemčije po letu 1991.

Izvoz se je maja na mesečni ravni zmanjšal za 0,5 odstotka, medtem ko je aprila zabeležil 4,4-odstotno rast. Predvidena je bila 0,9-odstotna rast izvoza, podatke povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Obenem se je maja uvoz na mesečni ravni povečal za 2,7 odstotka, kar je preseglo pričakovano stopnjo 0,9 odstotka, vendar je rasel počasneje kot aprila, ko se je povečal za 3,5 odstotka.

Posledično je trgovinska bilanca izkazovala primanjkljaj v višini ene milijarde evrov, medtem ko je aprila zunanjetrgovinski presežek znašal 3,1 milijarde evrov.

dizel Avtomoto Kaj bo leta 2035? Nemčija zavrača prepoved EU.

Izvoz v Rusijo se je na mesečni ravni povečal za 29,4 odstotka, potem ko se je marca močno zmanjšal za skoraj 60 odstotkov, aprila pa za 9,9 odstotka. Po drugi strani se je uvoz iz Rusije maja zmanjšal za 9,8 odstotka, izpostavlja dpa.

Maja je bilo v države članice EU izvoženih za 67,5 milijarde evrov blaga, iz njih pa uvoženih za 61,8 milijarde evrov blaga. V primerjavi z aprilom se je izvoz v države EU zmanjšal za 2,8 odstotka, medtem ko se je uvoz iz teh držav povečal za 2,5 odstotka.

V države območja z evrom je bilo izvoženo za 46,8 milijarde evrov blaga (-2,8 odstotka), iz teh držav za 42,5 milijarde evrov blaga (+1,6 odstotka). V države EU, ki ne spadajo v evrsko območje, je bilo izvoženo za 20,6 milijarde evrov blaga (-2,9 odstotka), iz njih je bilo uvoženo za 19,3 milijarde evrov blaga (+4,7 odstotka), še izhaja iz podatkov Destatisa.

Nemška jedrska elektrarna Neckarwestheim Posel danes Strokovnjak Slovence posvaril pred veliko napako, ki jo je naredila Nemčija ina hrvaška bencin bencinska črpalka Novice Vojna z draginjo: Hrvati kmalu po hrano in bencin na bone? Boštjan Vasle Posel danes Prvi bančnik Slovenije poziva k "odločnemu odzivu" na inflacijo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin