SiolNET. Posel danes Novice
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telekom Slovenije ob padcu prihodkov z višjim dobičkom

0,05

termometer

Telekom Slovenije
Foto: Bor Slana

Skupina Telekom Slovenija je v prvih devetih mesecih ustvarila 507,37 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je šest odstotkov manj kot v enakem obdobju lani, tudi zaradi prodaje Blicneta. Dobiček iz poslovanja se je zvišal za 29 odstotkov na 35,89 milijona evrov, čisti dobiček pa za 25 odstotkov na 29,37 milijona evrov.

Telekom Slovenije je na ravni skupine sicer skupaj ustvaril 511,41 milijona evrov poslovnih prihodkov, tudi ti so bili v letni primerjavi šest odstotkov nižji, izhaja iz nerevidiranega poročila o devetmesečnem poslovanju, danes objavljenega na spletni strani Ljubljanske borze.

"Čisti prihodki od prodaje in poslovni prihodki so v primerjavi z enakim obdobjem lani nižji, vendar prihodki v letu 2019 ne vključujejo več prihodkov družbe Blicnet, ki je bila prodana v letu 2018. V letošnjem letu so nižji prihodki mobilnega blaga na končnem trgu, prihodki IT-blaga in licenc ter prihodki na veleprodajnem trgu," so razlog za upad prihodkov pojasnili v družbi.

Tudi matična družba Telekom Slovenije je ustvarila za šest odstotkov manj prihodkov: čisti so se ustavili pri 453,41 milijona evrov, skupni poslovni pa pri 455,46 milijona evrov. Dobička iz poslovanja je bilo za 32,71 milijona evrov in je bil za 31 odstotkov višji, tolikšna je bila tudi rast čistega dobička, ki se je ustavil pri 29,61 milijona evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin