Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
12. 9. 2014,
11.46

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

hotel turizem kazen policija

Petek, 12. 9. 2014, 11.46

7 let, 2 meseca

Tako se gremo Slovenci turizem: receptorki zaradi tipkarske napake 2.500 evrov kazni

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ker smledniški hotelir ni odjavil tujcev, ki so bivali pri njem, in ker v evidenco gostov ni vpisal točnih podatkov, je dobil kazen v višini 21 tisoč evrov, receptorka pa 2.500 evrov.

Hotel Kanu v Smledniku pri Ljubljani gosti večjo skupino poljskih delavcev, ki pri nas gradijo plinovod. Poljake policija redno preverja na gradbišču in v hotelu. Spomladi so policisti sredi noči s sodnim nalogom vdrli v sobe poljskih gostov in jih zaslišali, v Financah piše Novica Mihajlović.

Lastnik kazni ne namerava plačati S policijske uprave Ljubljana so potrdili, da je stanodajalec 57 poljskih državljanov kršil zakon o prijavi prebivališča s tem, da ni odjavil tujcev, ki so bivali pri njem, v nasprotju z zakonom pa naj bi vodil tudi evidenco gostov, saj v knjigi niso bili vpisani točni podatki. Za vse skupaj je ljubljanska policijska postaja za izravnalne ukrepe podjetju izdala pet plačilnih nalogov za skupno 21 tisoč evrov.

Lastnik hotela Roman Prosen kazni ne namerava plačati, ker je prepričan, da je ravnal v skladu s pravili. "Vsi gosti iz Poljske so bili pravočasno prijavljeni in odjavljeni, na to sem še toliko bolj pazil, ker je bilo očitno, da jih policija spremlja na vsakem koraku. Ko gledam, kaj delajo tem ljudem, mi je prav nerodno," pravi Prosen, ki je z odvetnikom že vložil zahtevo za sodno varstvo.

Prosenova receptorka Rotija Žvelc je ob vnosu imen poljskih gostov v knjigo gostov enega iz Jozefa preimenovala v Josefa, drugega pa iz Radala v Rafala. Dobila je 2.500 evrov kazni. Kako jih bo s svojimi dohodki poravnala, se praktikantki še sanja ne.

Odvetnik: Gre za nenamerno napako Tipkarsko napako policija obravnava kot napako, ki bi imela lahko hujše posledice za gosta. Podjetnikov odvetnik pa to izpodbija z dejstvom, da mora hotelir v evidenco gostov poleg imena vnesti še rojstni datum, kraj rojstva in državljanstvo gosta.

"Da je zapis posamezne črke v imenu očitna nenamerna tipkarska napaka, izhaja tudi iz obvestila prekrškovnega organa, ki tudi sam ime Jozef zapiše Jožef," je v zahtevi za sodno varstvo med drugim zapisal Prosenov odvetnik Vinko Šimc.

Ne spreglejte