Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2011,
11.58

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

stanovanja

Sobota, 23. 4. 2011, 11.58

7 let, 2 meseca

Stanovanjski sklad MOL s tremi razpisi v vrednosti 400.000 evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana je objavil tri razpise, za katere je namenjenih skupno 400.000 evrov sredstev.

Javni razpis za nakup stanovanj po modelu deljenega lastništva kot javno-zasebnega partnerstva med skladom in varčevalci iz sistema Nacionalne stanovanjske varčevalne sheme je namenjen varčevalcem, ki s privarčevanimi sredstvi ne zmorejo nakupa primernega stanovanja. Prosilci 60 odstotkov kupnine prispevajo sami V okviru razpisa lahko tako prosilci, ki izpolnjujejo razpisne pogoje, skupno z ljubljanskim stanovanjskim skladom kupijo stanovanja, pri čemer 60 odstotkov kupnine prispevajo sami, 40 odstotkov pa sklad. Prosilec nato v roku 15 let od sklada odkupi preostali delež stanovanja, v vmesnem času pa plačuje za uporabo solastniškega deleža mesečno nadomestilo. Javno povabilo za nakup stanovanj z ustanovitvijo dosmrtne služnosti stanovanja in izplačilom doživljenjske mesečne rente je namenjeno osebam, starim vsaj 65 let, ki so svoje stanovanje pripravljeni prodati ljubljanskemu stanovanjskemu skladu zaradi pomoči pri vzdrževanju stanovanja.

Dosmrtna služnost v korist prodajalca Ob prodaji stanovanja se v korist prodajalca oblikuje odplačna neprenosljiva dosmrtna služnost, na podlagi katere prodajalec stanovanje uporablja do smrti. Kupnina se izroči zavarovalnici, ki prodajalcu izplačuje mesečno rento, zmanjšano za nadomestilo za nadaljnjo uporabo stanovanja.

Na podlagi razpisa za stanovanjska posojila za rekonstrukcijo in vzdrževalna dela na stanovanjskih objektih pa lahko pridobijo namensko posojilo prosilci, ki svoje stanovanjsko vprašanje rešujejo z rekonstrukcijo in rednimi ali investicijskimi vzdrževalnimi deli v večstanovanjskih ali družinskih stanovanjskih stavbah.

Razpisi, za katere je skupno na voljo 400.000 evrov, se bodo izvajali do porabe sredstev, vendar najpozneje do 30. septembra.

Ne spreglejte