Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 4. 2024,
9.31

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

novogradnje stanovanja Kamnik S.Nepremičnine

Sobota, 6. 4. 2024, 9.31

3 tedne, 3 dni

Na območju nekdanjega Utoka v Kamniku načrtovanih 58 stanovanj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Kamnik | Javno naznanilo v predhodnem postopku za poseg je ministrstvo objavilo pred nekaj dnevi na vladnih spletnih straneh, nevladne organizacije in civilne iniciative pa lahko zahtevo za vstop v postopek vložijo do 3. maja. | Foto STA

Javno naznanilo v predhodnem postopku za poseg je ministrstvo objavilo pred nekaj dnevi na vladnih spletnih straneh, nevladne organizacije in civilne iniciative pa lahko zahtevo za vstop v postopek vložijo do 3. maja.

Foto: STA

Degradiranemu območju nekdanjega industrijskega obrata Utok v središču Kamnika se obeta nova podoba. Investitor, družba BNR iz Celja, namerava na nekaj več kot štiri tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču južno od starega mestnega jedra postaviti stanovanjsko-poslovni kompleks ter vilo s skupaj 58 stanovanji.

Zemljišče predvidene novogradnje v velikosti 4.319 kvadratnih metrov leži v ožjem mestnem središču Kamnika. Na severozahodu in jugozahodu ga zamejuje Parmova ulica, na severovzhodu trg Knafličev prehod, na jugovzhodu pa Usnjarska cesta. Gre za opuščeno gradbeno jamo in propadajoč prazen industrijski objekt, ki ga nameravajo pred začetkom gradnje načrtovanih novih objektov odstraniti.

V pritličju stanovanjsko-poslovnega objekta je predvidenih osem poslovnih prostorov, na njegovi notranji atrijski strani pa pritlična stanovanja. Ta bodo tudi v obeh nadstropjih in mansardah. Skupno je v objektu načrtovanih 53 stanovanj. Pod zemljo bodo uredili klet v dveh etažah s 160 parkirnimi mesti za osebna vozila, zraven pa postavili še manjši večstanovanjski objekt z dvema stanovanjema v pritličju ter tremi dupleksi v nadstropju.

V načrtu tudi zelene površine

Poleg umestitve novih objektov je investitor na območju propadle tovarne Utok predvidel še javno dostopne parkovne in prometne površine, skupne prostore za druženje in površine za igro, zasaditev grmovnic in dreves ter širitev oz. ureditev tamkajšnjih cest z izvedbo pločnikov.

Pred nameravanim posegom je družba BNR na ministrstvo za okolje, podnebje in energijo naslovila zahtevo za ugotovitev, ali je treba izvesti presojo vplivov na okolje. Javno naznanilo v predhodnem postopku za poseg je ministrstvo objavilo pred nekaj dnevi na vladnih spletnih straneh, nevladne organizacije in civilne iniciative pa lahko zahtevo za vstop v postopek vložijo do 3. maja.

Stanovanjski sklad
Novice SSRS bi lahko cilj nacionalnega programa izpolnil do leta 2025 #video
Milan Kuster, i-Vent, Spotkast
Novice Milan Kuster, i-Vent: Ne boste verjeli, koliko objektov, v katerih ljudje živijo s plesnijo, srečamo #Spotkast
Stanovanjski sklad
Novice Stanovanjski sklad v Mirni kupil območje za izgradnjo oskrbovanih stanovanj
gradnja, prenova, hiša
Novice Kot najemnik pri nas težko kaj privarčuješ. Kaj šele za hišo.
Zoran Janković
Novice Tako so Jankovićevi 410 tisoč evrov investirali v 18 stanovanj
Nepremičnine
Novice Saj ni res, pa je: za ogled stanovanja vam še zaračunajo
Ne spreglejte