Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Torek,
19. 1. 2016,
14.51

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Ivanović šport tenis

Torek, 19. 1. 2016, 14.51

6 let, 6 mesecev

Slovenski startup, za katerega se bo Ana Ivanović prelevila v trenerko

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Teniška igralka Ana Ivanović bo na spletni platformi trainers4me.com, ki jo je ustanovil Slovenec Marko Filej, v začetku februarja v živo vodila spletni trening.

Polurni trening Ane Ivanović, za ogled katerega bodo uporabniki platforme Trainers4me.com plačali 10 evrov, je del promocijske kampanje ob širitvi ponudbe startupa Trainers4me. Tega je lani ustanovil Slovenec Marko Filej, skupaj z v Franciji živečim Rusom Aleksandrom Tamarkinom. Podjetje ima sedež v Londonu, po Filejevih besedah pa ekipa danes šteje 11 ljudi.

Startup je lani s kapitalskim vložkom podprla tudi Ivanovićeva. Kolikšen lastniški delež ima tenisačica, ki prihajajoči dogodek promovira na socialnih omrežjih (spodaj objava na Instagramu), Filej ne razkriva, prav tako ne pove, kako je podjetje poslovalo v prvem letu.

Slaba petina startupu, ostalo trenerjem Platforma Trainers4me ponuja "fizične" športne treninge. V bazi podjetja je okrog štiri tisoč trenerjev, ki morajo, preden njihove kontakte objavijo, dostaviti potrdila o opravljenih usposabljanjih za vodenje vadb.

Potencialni kupci lahko izbirajo trenerje glede na športno panogo, lokacijo in ceno. Vadbo z izbranim trenerjem plačajo prek spleta - 18 odstotkov pobere Trainers4me, preostalo gre trenerju.

Cilj postati "športni Airbnb" Zdaj želi podjetje ponudbo razširiti še na spletne treninge. "V športu želimo postati to, kar je Airbnb v turizmu. Želimo biti globalni igralec. S trenutno ponudbo bi za to potrebovali vsaj tri ali štiri leta, zato smo se odločili za ponudbo spletnih treningov," nam je v telefonskem pogovoru pojasnil Filej.

Kot pravi, je prednost novega sistema v tem, da lokacija trenerja in uporabnika nista več pomembni. "Nekdo iz Avstralije lahko rezervira termin za trening pilatesa pri slovenskem trenerju," pravi. A danes je na spletu poplava ponudbe treningov za različne športne panoge, in to brezplačno. Zakaj bi ljudje za vadbo plačevali? "Zato, ker smo ljudje v osnovi leni in potrebujemo nekoga, da nas priganja. Na portalu YouTube je danes res veliko ponudbe, a zakaj potem ljudje še vedno hodijo na vadbe v telovadnice? Ponudba spletnih treningov ima po našem mnenju velik potencial, predvsem v večjih mestih," meni Filej. Filej napoveudje povezavo z multinacionalko Platforma ima po besedah Fileja danes 60 tisoč uporabnikov. Kot pravi Filej, bo podjetje v prihodnjih tednih predstavilo svež dogovor o partnerstvu z eno globalnih športnih blagovnih znamk. Za katero podjetje gre, ne želi razkriti, po njegovih besedah pa bo poleg finančne injekcije novi partner pomemben predvsem z vidika prepoznavnosti.

Pri pogovorih z investitorjem naj bi pomembno vlogo igralo prav dejstvo, da je solastnica Ivanovićeva. "Njena podpora nam je zelo pomagala, saj so potencialni investitorji bolj verjeli v nas," pravi Filej. Omenimo, da Ivanovićeva nastopa v Adidasovi opremi. Adidas pa je tudi sponzor njenega srčnega izbranca Bastiana Schweinsteigerja.

Ne spreglejte