Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
2. 3. 2016,
14.29

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

potrošniki zaupanje Telekom Slovenije Samsung Canon Gorenje NLB Zavarovalnica Triglav KD Skladi Spar Ivo Boscarol Peter Prevc Peter Prevc Modrijani Slavko Bobovnik

Sreda, 2. 3. 2016, 14.29

1 leto, 1 mesec

Slovenski politiki, zamislite se, za dobrih 95 odstotkov vprašanih opravljate najmanj zaupanja vreden poklic!

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Raziskava Trusted Brands je letos v Sloveniji pokazala še rast nezaupanja v državne ustanove ter velik padec zaupanja televiziji in radiu. Zaupanje v medije nasploh po drugi strani narašča.

Gasilci so tudi letos najbolj zaupanja vreden poklic (sledijo jim piloti, medicinske sestre, kmetovalci in lekarnarji), politiki pa najmanj – to je le ena od ugotovitev letošnje potrošniške raziskave Trusted Brands v Sloveniji, ki je v 32 kategorijah pokazala, katerim blagovnim znamkam, osebnostim in ustanovam v Sloveniji najbolj zaupamo. Na neslavnem seznamu najmanj zaupanja vrednih poklicev se letos vrstijo še sindikalni voditelji, finančni svetovalci in sodniki.

Dobili smo tudi letošnje najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji: med poslovneži je to Ivo Boscarol, med televizijskimi voditelji Slavko Bobovnik, med radijskimi Denis Avdić. V kategoriji športnikov je zmagal Peter Prevc, med glasbeniki Modrijani. Izbor brez ponujenih odgovorov Izdajatelji slovenske izdaje revije Reader's Digest največjo prednost izbora Trusted Brands vidijo v tem, da anketiranci ne izbirajo med ponujenimi možnostmi, temveč v vsaki posamezni kategoriji sami prosto izberejo svojega favorita. "Zmagovalci lahko uporabljajo znak Trusted Brands brez nadomestila, tudi z udeležbo nimajo stroškov," je pojasnil vodja Reader's Digest Slovenija Daniel Škraba. Seznam kategorij so poslali 7.400 naključno izbranim slovenskim naročnikom revije Reader's Digest, svoje odgovore za vse kategorije pa jih je poslalo 910.

Potrošniška raziskava Trusted Brands po svetu poteka že 16. leto, Slovenija pa je letos vključena desetič.

Od pijač do ponudnikov storitev V letošnjem izboru je edini zmagovalec v dveh kategorijah Telekom Slovenije, ki se je okrasil z lovorikami v kategorijah mobilna telefonija in internetne storitve. Med zmagovalci so tudi:

- Renault (avtomobili), - Gorenje (gospodinjski aparati), - Canon (kamere ali fotoaparati), - HP (osebni računalniki), - Samsung (mobilni oziroma pametni telefoni), - NLB (banka), - Zavarovalnica Triglav (zavarovalnica), - Petrol (bencinski servisi), - Spar/Interspar (nakupovalna središča), - KD Skladi (investicijske družbe in vzajemni skladi) - in nekateri drugi, popoln seznam kategorij in zmagovalcev je na tej povezavi. Častni seznam vsakoletnih zmagovalcev Na istem mestu je tudi seznam tistih blagovnih znamk, ki so se uvrstile med zmagovalce pri vsakem od desetih dozdajšnjih izborov. Med njimi so tako ponudniki storitev, kot so Telekom Slovenije, Petrol in Zavarovalnica Triglav, kot proizvajalci (predvsem tehnoloških izdelkov), kot so Canon, Gorenje in HP, in blagovne znamke izdelkov široke porabe.

Slovesna podelitev letošnjih nazivov Trusted Brand bo 18. maja v Cankarjevem domu.

Ne spreglejte