Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Torek,
27. 2. 2018,
11.20

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

32

Natisni članek

veleposlaništvo prodaja hiša nepremičnine Marta Kos Marko

Torek, 27. 2. 2018, 11.20

6 let, 1 mesec

Slovenska veleposlanica prodaja svojo razkošno vilo

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

32

Marta Kos Marko | Foto STA

Foto: STA

Za luksuzno vilo v okolici Ljubljane želi nekdanja novinarka, zdaj pa veleposlanica Marta Kos Marko skupaj z možem iztržiti skoraj 1,4 milijona evrov.

Slovenska veleposlanica v Švici Marta Kos Marko prodaja svoje luksuzno domovanje v Sloveniji. Skupaj z možem Aaronom Markom, ki je polovični lastnik nepremičnine, želita za vilo v Vodicah pri Ljubljani iztržiti 1,39 milijona evrov. Če bosta za oglaševano ceno našla kupca, bo ta za kvadratni meter odštel okoli štiri tisoč evrov.

Samostojna hiša s 325 kvadratnimi metri stanovanjske površine stoji na mirni lokaciji, pet minut vožnje oddaljeni od avtocestnega priključka v Vodicah, je zapisano v oglasu na največjem slovenskem nepremičninskem portalu nepremicnine.net.


Morda vas zanima še:

Zakaj trg luksuznih nepremičnin v Sloveniji ne zaživi


15 let stara hiša je v celoti opremljena s pohištvom po meri, talnim in stenskim ogrevanjem, pametnimi inštalacijami, alarmnim sistemom, notranjim in zunanjim masažnim bazenom, namakalnim sistemom za zelenico …

Razkošen objekt s kletjo, pritličjem in mansardo leži na tri tisoč kvadratnih metrih zemljišča. V samostojni garaži poleg hiše je prostora za štiri avtomobile.

Tri savne in dva masažna bazena

V kleti so pralnica, pisarna, fitnes, vinska klet, shramba s sefom, finska in zeliščna savna, masažna prha s turško savno, bazen za knajpanje ter izhod na teraso z vrtom.

Hiša v Vodicah pri Ljubljani, ki jo skupaj z možem prodaja slovenska veleposlanica v Švici Marta Kos Marko. | Foto: www.nepremicnine.net Foto: www.nepremicnine.net V pritličju so predprostor z garderobo, sprejemna avla, večji dnevno-bivalni prostor z jedilnico, kuhinja, dve mladinski sobi, kopalnica, dnevni WC ter shramba.

V mansardi so glavna spalnica z garderobo, kopalnica s teraso in masažnim bazenom ter delovna soba.

Kupec bo moral poravnati še polovico stroškov provizije posredovanja

Kupec bo moral ob nakupu odšteti še polovico provizije posredovanja v višini štirih odstotkov. To v omenjenem primeru znaša 28 tisoč evrov, k temu pa je treba prišteti še davek na dodano vrednost.

Kos Markova je nekdanja dolgoletna novinarka in dopisnica nacionalne televizije iz Nemčije, nekdanja direktorica vladnega urada za informiranje, nekdanja podpredsednica Gospodarske zbornice Slovenije in komunikacijska svetovalka. Poleti 2013 jo je predsednik Borut Pahor imenoval za slovensko veleposlanico v Berlinu, kjer je ostala do lanske jeseni. Zdaj je veleposlanica v Švici v Bernu.

Marto Kos Marko smo kontaktirali tudi po telefonu, a ni bila dosegljiva. Zato smo ji prošnjo za komentar poslali po elektronski pošti. Odgovorila nam je, da "gre za osebno zadevo, ki nima zveze z opravljanjem moje javne funkcije, zato prosim za razumevanje, da na vaša vprašanja ne bom odgovorila."

O prodaji hiše so poročali tudi v Slovenskih novicah.

Ne spreglejte