SiolNET. Posel danes Novice
0,41

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenska podjetja bodo lahko od novembra poslovala na Amazonu

0,41

termometer

Amazon
Foto: Reuters

Slovenska podjetja bodo lahko začela prek spletne trgovine Amazon Europe poslovati predvidoma sredi novembra, so danes sporočili z gospodarskega ministrstva. Amazon je namreč že vzpostavil potrebne tehnične rešitve za zagon poslovanja, v polnosti pa bodo te zaživele novembra.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je lani intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje prek platforme Amazon Europe. Na začetku aprila so napovedali, da bo poslovanje omogočeno kmalu, danes pa, da je začetek poslovanja napovedan za letošnji november.

Amazon je že spomladi izrazil pričakovanje, da bodo vse potrebne tehnične rešitve za začetek poslovanja s slovenskimi podjetji urejene v tretjem letošnjem četrtletju, s čimer bo omogočeno poslovanje.

"Zadnja informacija od Amazona je, da so bile v tem času implementirane potrebne tehnične rešitve, da je trenutno v teku testiranje v t. i. weblabu in da pričakujejo, da bo rešitev v polnem zagonu nekje v sredini novembra," so še navedli na ministrstvu, ki je Amazon pozvalo k čimprejšnji sprostitvi poslovanja za slovenska podjetja in k rednemu seznanjanju v zvezi s tem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin