SiolNET. Posel danes Novice
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija z lastnimi viri dobi polovico potrebne energije

0,03

termometer

NEK Krško | V strukturi oskrbe z energijo so prevladovali naftni proizvodi, katerih delež je znašal 31 odstotkov. Delež jedrske energije je znašal 23 odstotkov, delež energije iz obnovljivih virov (vključno s hidroenergijo) 19 odstotkov, delež premoga 15 odstotkov in delež zemeljskega plina 12 odstotkov. | Foto: Rasto Božič/STA
V strukturi oskrbe z energijo so prevladovali naftni proizvodi, katerih delež je znašal 31 odstotkov. Delež jedrske energije je znašal 23 odstotkov, delež energije iz obnovljivih virov (vključno s hidroenergijo) 19 odstotkov, delež premoga 15 odstotkov in delež zemeljskega plina 12 odstotkov. Foto: Rasto Božič/STA

Energetska odvisnost Slovenije je bila lani v primerjavi s predlani za dve odstotni točki višja. Domači viri energije so zadostovali za zadovoljitev 53 odstotkov potreb. Oskrba z naftnimi proizvodi je bila v celoti zagotovljena iz uvoza, je danes sporočil statistični urad.

Skupna količina domačih virov energije je lani znašala 3,3 milijona ton naftnega ekvivalenta, kar je za devet odstotkov manj kot leta 2020.

Za oskrbo Slovenije z energijo je bilo lani na voljo 6,4 milijona ton naftnega ekvivalenta, kar je za 0,2 odstotka več kot leta 2020.

V strukturi oskrbe z energijo so prevladovali naftni proizvodi, katerih delež je znašal 31 odstotkov. Delež jedrske energije je znašal 23 odstotkov, delež energije iz obnovljivih virov (vključno s hidroenergijo) 19 odstotkov, delež premoga 15 odstotkov in delež zemeljskega plina 12 odstotkov.

ogrevanje, položnica, stroški Trajnost Kako znižati znesek na domači položnici za elektriko Gremo na sonce 1 Trajnost Gremo na sonce: Kako priti do lastnega vira električne energije?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin