Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2013,
13.06

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SIBO G gospodarstvo

Ponedeljek, 14. 10. 2013, 13.06

7 let, 2 meseca

SIBO G: Letos in prihodnje leto z rastjo prihodkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V podjetju SIBO G (Podjetnik leta 2011) bodo letos ustvarili 12-odstotno rast prihodkov, rast prihodkov pa načrtujejo tudi v prihodnjem letu.

V škofjeloškem podjetju, ki se ukvarja z embalažo in izdelki za farmacevtsko, medicinsko in elektroindustrijo, bodo leto zaključili z okrog 28 milijoni evrov prihodkov, kar pomeni 12-odstotno rast prihodkov, so povedali v podjetju SIBO G, ki bo tako letos najuspešneje poslovalo v preteklih dvajsetih letih.

Čisti dobiček več kot poldrugi milijon evrov "EBITDA nam bo porasla iz lanskih 4,7 milijona evrov na letošnjih 5,77 milijona evrov in iz tega bo dobiček iz poslovanja okoli 3,15 milijona evrov, čisti dobiček pa okoli 1,65 milijona evrov, kar predstavlja okoli 16-odstotni donos na kapital in nekoliko manjši donos na sredstva, ki bo nekaj manj kot 5 odstotkov," so še povedali v podjetju SIBO G.

Že dve desetletji s stalno rastjo prihodkov Sicer pa v tem škofjeloškem podjetju letos še naprej gradijo na izboljševanju poslovnih procesov in zmanjšanju stroškov s ciljem, da bi bilo tudi prihodnje leto tako uspešno, kot bo letošnje. "Z veliko gotovostjo že napovedujemo ponovno rast prihodkov za leto 2014, ki bo med 30 in 31 milijoni evrov, kar pomeni, da bo 21. leto zapored podjetje SIBO G ustvarilo več prihodkov kot v preteklem letu."

Zaostrene finančne razmere in napet denarni tok Za podjetje SIBO G, ki zaposluje 249 ljudi in dobavlja svoje izdelke 120 kupcem v 42 državah, je izziv, kot so povedali, stalno povečevanje prihodkov in utrjevanje njihovega položaja na trgu. Kot največje težave pri njihovem poslovanju navajajo zaostrene finančne razmere na trgu in posledično sorazmerno napet denarni tok, s katerim se soočajo.

Vendar pa položaj, kot poudarjajo, obvladujejo z dobro akumulacijo in majhnimi investicijami, položaj pa se tudi izboljšuje, dodajajo.

Ne spreglejte