Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 3. 2019,
16.12

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

prevzemna namera Hidria Dušan Lapajne Iztok Seljak

Četrtek, 7. 3. 2019, 16.12

5 let, 1 mesec

Seljak in Lapajne do skoraj petinskega deleža Hidrie

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Iztok Seljak | Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne sta postala lastnika 19,16 odstotka delnic družbe H&R, ki je prek Hidrie Holdinga lastnica Hidrie. | Foto STA

Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne sta postala lastnika 19,16 odstotka delnic družbe H&R, ki je prek Hidrie Holdinga lastnica Hidrie.

Foto: STA

Manjšinska delničarja Hidrie Iztok Seljak in Dušan Lapajne, ki sta nameravala januarja prek družb Inovatis in Ladis prevzeti lastnico idrijske Hidrie, a nato od namere odstopila, sta vseeno pridobila pomemben delež v družbi. Skupaj sta lastnika 19,16 odstotka delnic družbe H&R, ki je prek Hidrie Holdinga lastnica spodnjeidrijske Hidrie.

Družbi Inovatis, ki jo zastopata direktor Martin Lazar in prokurist Iztok Seljak, in Ladis, ki jo zastopajo Mitja, Andrejka in Dušan Lapajne, sta namero za prevzem družbe H&R objavili 11. januarja, a nato 4. februarja od nje odstopili. Kot sta takrat pojasnila Seljak in Lapajne, sta že v času namere pridobila dodaten lastniški delež v tej družbi, s čimer sta dosegla bistveni cilj projekta.

Dušan Šešok
Novice Se bodo v vojno za Hidrio vpletli Šešoki iz Iskre?

Seljak in Lapajne blizu petinskega deleža Hidrie

Koliko delnic sta pridobila, sta družbo H&R obvestila sredi prejšnjega tedna. Družba Ladis je bila 16. januarja po podatkih iz delniške knjige pri KDD imetnik 71.664 delnic z oznako HRDR, kar je predstavljalo skupaj 8,9 odstotka glasovalnih pravic, družba Inovatis pa na dan 12. januar 82.538 delnic, kar je predstavljalo skupaj 10,26 odstotka glasovalnih pravic, so danes sporočili iz družbe H&R.

Medtem ko se je število delnic H&R povečalo za 42.149, na 882.934, podatkov o številu glasovalnih pravic, ki sta jih imela na dan oddaje obvestila, omenjena delničarja nista sporočila.

Hidria
Novice Zakaj je v resnici počilo med menedžerji Hidrie

Ponudbe za prevzem na koncu nista objavila

Seljak, ki je direktor Hidrie Holdinga, je ob objavi namere za prevzem navedel, da je zaznal sume nepravilnosti v družbi, vezane na pridobivanje lastnih delnic obvladujoče družbe po ceni deset evrov od članov poslovodstva Hidrie Holdinga Urške Svetlik in Gašperja Svetlika. Z Lapajnetom sta za delnico ponujala 35 evrov.

Vendar ponudbe za prevzem nista objavila, saj sta, kot sta pojasnila v začetku februarja, v postopku prevzemne namere pridobila pomemben dodatni lastniški delež, kar je zanju še večja motivacija za nadaljnje delo in razvoj Hidrie, to pa je bil najpomembnejši cilj tega projekta. Dodala sta, da se bosta sedaj osredotočila na uspešen razvoj Hidrie.

Hidria
Novice Ključni lastniki Hidrie so se sprli. Padajo hude obtožbe.

Kot so prejšnji teden sporočili iz družbe H&R, ima družba ES&G, ki je po pisanju medijev podjetje v lasti Edvarda Svetlika, predsednika nadzornega sveta Hidrie, UG&S GmbH ter Urške Svetlik in Gašperja Svetlika, potomcev Edvarda Svetlika, v lasti 39,0091 odstotka glasovalnih pravic oziroma 38,4430 odstotka od vseh delnic družbe. Kot smo poročali na Siol.net, je bila druga največja lastnica H&R za družbo ES&G sicer še nedavno družba Rafis Alojzija Rejca (24,7 odstotka).

V nadzornem svetu družbe Hidria Holding, ki je v 88,9-odstotni lasti družbe H&R in 11,1-odstotni lasti Hidrie, je sicer prišlo do sprememb. V nadzornem svetu sta namesto Danice Purg in Igorja Mastena člana Andrejka Krapš Rejc in Bojan Gantar, še naprej pa nadzornik ostaja Edvard Svetlik.

Ne spreglejte