SiolNET. Posel danes Novice
6,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Se je Tesla znašla na robu? Leto 2017 bo zanjo prelomno.

6,23

termometer

Elon Musk
Foto: Reuters

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je v zadnjih treh mesecih lanskega leta zdrsnil nazaj v rdeče številke, ob čemer pa je dosegel rast prihodkov od prodaje.

Izguba je znašala 115 milijonov evrov, še v tretjem lanskem četrtletju pa so imeli 20,85 milijona evrov čistega dobička. Z izgubo so poslovali tudi v enakem obdobju leta 2015, in sicer v višini 304 milijonov evrov.

Preberite še:
Poslovila se je Tesla Motors, naj živi le Tesla
Zakaj ima Tesla Motors v logotipu podjetja črko T?
Divji zahod na parkirišču tovarne Tesla #foto

Bodo prihodnje leto proizvedli 500 tisoč vozil?

Ob izgubi so v Tesli dosegli rast prihodkov od prodaje. Ti so v zadnjih treh mesecih lanskega leta skočili na 2,16 milijarde evrov z 1,16 milijarde evrov, kolikor so jih našteli v enakem obdobju leto prej, piše STA.

Izvršni direktor podjetja Elon Musk je ob objavi poslovnih rezultatov izrazil prepričanje, da se bo proizvodnja električnih vozil prihodnje leto okrepila. Dosegla naj bi 500 tisoč vozil, čeprav so jih lani proizvedli "le" 80 tisoč. "Glede na informacije, ki jih imam na voljo, verjamem, da se bo to zgodilo," meni.

Kako bodo zmanjšali tveganja?

Po poročanju Financial Timesa je namignil tudi, da bo podjetje na trgu verjetno iskalo svež denar. "Vprašanje je, kako blizu roba smo pripravljeni iti. Naš trenutni poslovni načrt bi nas lahko potisnil zelo blizu," je odgovoril na vprašanje, ali bodo poskušali zbrati več denarja. "Preučujemo več možnosti. Verjetno bi bilo smiselno zbrati denar, s čimer bi zmanjšali tveganja," je dodal.

Leto 2017 bo za Teslo prelomno. Na trg nameravajo poslati model 3, namenjen širšim množicam, v ameriški zvezni državi Nevada bodo odprli ogromno tovarno baterij, pokazalo pa se bo tudi, kako dobra poteza je bila nakup podjetja Solar City, ki se ukvarja z namestitvami sončnih celic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin