SiolNET. Posel danes Novice
0,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rekord: stanovanje prodali za več kot 155 tisoč evrov na kvadratni meter

0,87

termometer

Čeprav se Hongkong spoprijema z eno najhujših recesij v zadnjih letih, trg luksuznih nepremičnin cveti. Pred kratkim so pri prodaji petsobnega stanovanja v novi stolpnici na Borrett Road s ceno podrli azijski rekord.

Stanovanje, ki se razteza na 314 kvadratnih metrih, so prodali za 59 milijonov dolarjev oziroma skoraj 49 milijonov evrov. Čeprav so v Hongkongu že prodali dražja stanovanja, pa je tokrat padel rekord pri ceni kvadratnega metra - kupec je namreč plačal 188 tisoč dolarjev oziroma 155 tisoč evrov na kvadratni meter.

Rekordna prodaja sicer kaže tudi na neenakost, s katero se spoprijemajo v Hongkongu, navaja STA. Politična napetost in pandemija covid-19 sta prizadeli gospodarstvo, ki se je lani skrčilo za 6,1 odstotka, stopnja brezposelnosti je dosegla 6,6 odstotka, kar je največ v 16 letih.

Hongkong Foto: Getty Images

V mestu milijarderjev si mnogi ne morejo privoščiti niti najcenejšega stanovanja

Finančno središče kraljuje na več lestvicah, s katerimi primerjajo nedostopnost nepremičnin, saj si delavci ne morejo privoščiti niti najcenejših stanovanj. Poleg tega različne raziskave Hongkong postavljajo na vrh lestvic glede stroškov življenja.

Število milijarderjev v Hongkongu se je s 40 v letu 2013 povečalo na 71 v letu 2019, s tem pa ima mesto največ milijarderjev na prebivalca na svetu.

Oglejte si še:

Kolaž najdražja stanovanja Posel danes To so najdražja stanovanja v Ljubljani

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin