SiolNET. Posel danes Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razvpita zagorska Ultra je šla v stečaj

1

termometer

 | Foto:
Okrožno sodišče v Ljubljani je začelo stečaj zagorske družbe Ultra. Za stečajno upraviteljico je bila imenovana Anja Jandrok. V stečaju je končala tudi njena hčerinska družba Ultra E.

Obe družbi je vodila Miroslava Obreza, ki je sama vložila predlog za stečaj, v Financah piše Aleš Perčič.

Golobič prikrival lastništvo Družba Ultra je javnost razburjala leta 2009. Takrat so mediji razkrili, da je Ultra, ki je med drugim za Mestno občino Ljubljana vodila petmilijonski projekt uvedbe kartice urbana, v solasti Gregorja Golobiča, tedanjega visokošolskega ministra v vladi Boruta Pahorja in predsednika stranke Zares.

Golobič je lastništvo v zagorski družbi prikrival, pozneje pa se je izkazalo, da je desetodstotni lastnik nizozemske družbe Ultra Sum, ki je večinska lastnica zagorske Ultre.

Lani ustvarila 1,1 milijona evrov čiste izgube Kot je razvidno iz podatkovne baze Gvin, je imela družba Ultra račune blokirane od sredine leta 2011. Konec lanskega leta je imela za 2,8 milijona evrov kratkoročnih obveznosti do bank in za 1,9 milijona evrov kratkoročnih poslovnih obveznosti. Lani je ustvarila 276 tisoč evrov prihodkov in 1,1 milijona evrov čiste izgube. Družba ima negativen kapital že od leta 2011, konec lanskega leta v višini 3,3 milijona evrov, še pišejo Finance.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin