SiolNET. Posel danes Novice
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Propadla prodaja Intereurope

0

termometer

 | Foto:
Intereuropa ostaja v lasti bank. Prodajni postopek družbe, ki je zaradi preteklih poslov v finančnih in poslovnih težavah, je namreč po naših zanesljivih informacijah propadel.

Banke, ki so skušale prodati večinski paket delnic koprskega logista, so njegovo upravo pod vodstvom Ernesta Gortana danes obvestile, da je postopek tudi uradno zaključen.

Kot smo poročali, so banke prodajale 72-odstotni delež Intereurope, kot edini pa je zavezujočo ponudbo zanj oddal češki zasebni sklad Tuffieh, registriran na Malti. Še jeseni je kazalo, da je bil posel tik pred sklenitvijo. Razhajanja med zahtevami bank in njegovo ponudbo naj bi znašala le nekaj milijonov evrov. Toda zanimanje prvega moža Tuffieha Jana Blaška se je ohladilo, konec lanskega leta pa je neformalno odstopil od posla.

Ko se je zdelo, da bo prodaja padla v vodo, se je po naših informacijah pojavil nov resen interesent s Češke, ki naj bi napovedal tudi oddajo zavezujoče ponudbe. Kljub temu so se banke odločile, da raje predčasno končajo postopek prodaje Intereurope.

Koprski logist bo moral prodajati premoženje Pred Intereuropo je zdaj težko obdobje, saj jo čaka temeljito poslovno prestrukturiranje, pri čemer ji kljub drugačnim željam ne bo pomagal novi lastnik. Družba, ki na ravni skupine ustvari okoli 140 milijonov evrov prihodkov od prodaje in ima več kot 1.400 zaposlenih, bo v prvi vrsti ostala brez poslovno nepotrebnega premoženja.

Napovedali smo, da bo v skladu z dogovorom z bankami še naprej potekala prodaja nepremičnin, razmišlja pa se tudi o oddelitvi nepremičnin Intereurope na novo podjetje. Problematično naj bi bilo tudi to, da ima Intereuropa v bilancah po zadnjih podatkih za kar 200 milijonov evrov nepremičnin, ki naj bi bile (pre)visoko vrednotene.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin