Prikaz nasprotnih navedb: Nov bankrot v omrežju tiskarskega barona

V zvezi s člankom Nov bankrot v omrežju tiskarskega barona, ki smo ga na Siol.net objavili v torek, 11. 7. 2017, smo prejeli zahtevo za prikaz nasprotnih navedb. Te objavljamo v obliki, kot smo jih prejeli, brez uredniških in lektorskih posegov.

Prikaz nasprotnih navedb: Nov bankrot v omrežju tiskarskega barona
Foto: STA

''Popravek članka »Nov bankrot v omrežju tiskarskega barona« siol.net, 11. 7. 2017

V članku »Nov bankrot v omrežju tiskarskega barona«, ki je bil objavljen na spletni strani siol.net dne 11. 7. 2017, je neresnično navedeno, da se je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) lotila Odlazkove skupine, katera naj bi ji dolgovala 20 milijonov evrov. Pod njenim okriljem naj bi po navedbah iz članka delovale medijska hiša Media 24, največja tiskarna v državi SET in dejavnost predelave odpadkov.Zgoraj navedeno ne drži. Tiskarna SET ne deluje pod okriljem kakršnekoli t.i. Odlazkove skupine, ravno tako t.i. Odlazkova skupina Družbi za upravljanje terjatev bank ne dolguje 20 milijonov evrov. Družbe, katerih posredni ali neposredni lastnik je Martin Odlazek, Družbi za upravljanje terjatev bank ne dolgujejo nič.

V članku je neresnično navedeno, da so v zadnjih tednih v stečaju že končala Odlazkova podjetja Set, papir servis in DELO – TČR. Navedeno je neresnično. Navedena podjetja niso v lasti Martina Odlazka – niti neposredno, niti posredno. To jasno izhaja iz javnih evidenc. Neresnična je tudi navedba o tem, da naj bi Odlazek že pred časom prenesel glavne dejavnosti na druga podjetja. Martin Odlazek s podjetji, ki so končala v stečaju, ni povezan in posledično ne more prenašati in tudi ni prenesel njihovih dejavnosti na kakršnakoli druga podjetja.

Odvetniška družba Mihelj, Barbič in partnerji, o.p., d.o.o. po pooblastilu Martina Odlazka"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.