SiolNET. Posel danes Novice
3,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Odprtje Ikee: kupci v novo trgovino samo ob rezervaciji #video

3,71

termometer

Švedski pohištveni velikan Ikea bo v četrtek v Ljubljani odprl svojo prvo in težko pričakovano poslovalnico v Sloveniji. V trgovini zdaj potekajo še zadnje priprave na sprejem obiskovalcev, bodo pa lahko ti v prvih tednih v trgovino vstopali le ob predhodni rezervaciji. S tem se želijo v Ikei ob epidemiji covid-19 izogniti pretirani gneči pred vhodom.

Ikea bo v četrtek poleg trgovine na območju nakupovalnega središča BTC odprla tudi spletno prodajalno. Kot je za STA pojasnil vodja trgovine v Ljubljani Cas Lachaert, bo ta kot vsaka druga trgovina švedskega podjetja poleg standardnih izdelkov ponujala tudi takšne, ki odražajo lokalno okolje.

Poleg pohištva bodo obiskovalci čez čas lahko obiskali tudi Ikeino restavracijo. Ta zaradi omejitvenih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa do preklica ostaja zaprta, bodo pa lahko kupci nekatere jedi odnesli domov in si jih pripravili sami, je napovedal Lachaert.

Ikea Ljubljana Posel danes Uradno: Ikea sporočila datum odprtja ljubljanske trgovine

Kupci bodo morali termin nakupovanja rezervirati na spletu

Zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb bodo v Ikei uvedli poseben režim obiska trgovine. Prve tedne si bodo morali kupci termin nakupovanja rezervirati na spletu. Rezervacija bo brezplačna, sistem pa bodo odprli v torek ob 9. uri. V trgovini bo naenkrat lahko 700 ljudi, računajo pa, da se bodo kupci v njej zadržali okoli dve uri.

Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec lanskega leta, a ji je načrte prekrižala epidemija covid-19. | Foto: STA Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec lanskega leta, a ji je načrte prekrižala epidemija covid-19. Foto: STA

Da potrošniki prvo Ikeino trgovino v Ljubljani nestrpno pričakujejo, med drugim kaže veliko zanimanje za njihove družinske kartice. Samo v prvih sedmih dneh jo je naročilo 45 tisoč ljudi, je dejal Lachaert. Ko se bodo okoliščine umirile, v ljubljanski trgovini pričakujejo okoli dva milijona obiskovalcev letno. Kupci bodo lahko izdelke kupili v trgovini, jih naročili prek spleta, vključno z dostavo, lahko jih bodo prevzeli sami. 

Poleg Ljubljane bodo prevzemno točko vzpostavili tudi v Mariboru. Teh točk bo po napovedih Lachaerta v prihodnje še več. Zaposlili so 400 ljudi. Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec lanskega leta, a ji je načrte prekrižala epidemija covid-19. Trgovina obsega več kot 31 tisoč kvadratnih metrov, od tega približno 22 tisoč kvadratnih metrov nakupovalnih površin. V ponudbi bo okoli 9.500 izdelkov, piše STA.

Ikea, restavracija Trendi Tudi Ikeina restavracija v Sloveniji bo kupcem ponujala vegi opcije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin