SiolNET. Posel danes Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Od februarja z letalom iz Maribora v Nemčijo in Belgijo

0,23

termometer

Letališče Maribor
Foto: Planet TV

Belgijsko-slovenska letalska družba VLM Airlines, ki ima prek družbe SHS Aviation iste lastnike kot Aerodrom Maribor, bo z 12. februarjem vzpostavila letalsko povezavo Maribora z nemškim Münchnom in belgijskim Antwerpnom. Vozovnice bodo od 10. januarja na voljo na spletni strani družbe, so danes sporočili iz VLM Airlines.

Kot so ob tem dodali, bodo isti dan začeli leteti tudi med Antwerpnom in britanskim Birminghamom, novi poleti pa bodo dodani že obstoječi liniji med Antwerpnom in letališčem London City ter na liniji med Antwerpnom in Zürichom, ki jih bodo vzpostavili 22. januarja.

Na voljo bodo enosmerne vozovnice za dnevne linije med delovniki, ki jih bodo izvajali s 50-sedežnim letalom fokker, in sicer po ceni od 59 evrov z vključeno potniško takso. Letalo bo od ponedeljka do petka ob 10.10 poletelo iz Antwerpna, imelo bo vmesni postanek v Münchnu, od koder bo poletelo ob 12.45, v Maribor pa bo prispelo ob 14.20. Pol ure pozneje bo letalo spet poletelo proti bavarski prestolnici in se ob 19.10 vrnilo v Belgijo.

Aerodrom Maribor Foto: Matjaž Tavčar Kot je povedal glavni direktor letalske družbe Karl Rickard, nova povezava z Münchnom ne bo namenjena le številnim podjetjem v Mariboru in njegovi okolici, temveč je prav tako popolna za popotnike, ki iščejo oddih v mestu. "Popotniki iz Slovenije bodo tako lahko z lahkoto odpotovali v Antwerpen, eno od največjih evropskih pristanišč, prestolnico trgovine z diamanti in drugo največje središče petrokemije na svetu. Mesto je prav tako znano po umetnosti, modi in kulinariki, že kratka vožnja pa pripelje do številnih drugih priljubljenih belgijskih in nizozemskih mest," je dejal Rickard.


Preberite še:


VLM Airlines sicer trenutno izvaja redne polete na poslovni povezavi med Antwerpnom in letališčem London City, njihova letala pa izvajajo tudi različne čarterske in zasebne komercialne lete iz Antwerpna, Bruslja in drugih evropskih letališč.

Omenjena letalska družba zaposluje več kot 100 ljudi in ima licenci za letenje s šestimi turbopropelerskimi letali fokker 50 v Belgiji in Sloveniji. V svoji floti ima že nekaj časa tudi dve letali A320 z belgijsko licenco.

Podjetje SHS Aviation je v 60-odstotni lasti nizozemskih in 40-odstotni lasti kitajskih investitorjev, njuni družbi SHS Antwerp Aviation in slovensko podjetje VLM Airlines pa letalsko dejavnost razvijata pod skupnim imenom VLM Airlines. Hkrati je SHS Aviation tudi lastnik Aerodroma Maribor, ki ima že nekaj časa v dolgoročnem najemu mariborsko letališče, a zadnje z izjemo nekaj poletnih poletov v Split in Dubrovnik doslej ni imelo njihove redne linije.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin