Iz mariborskega letališča poleteli prvi potniki v Dalmacijo #foto

Mariborsko letališče je od letošnjega prevzema upravljanja s strani kitajskih vlagateljev po visoko letečih obljubah le dočakalo vsaj dve začasni liniji, ki bosta štajersko prestolnico avgusta, morda še septembra, povezali s hrvaškima obalnima mestoma Split in Dubrovnik. Danes sta letali družbe VLM Airlines poleteli prvič, tako bo vsak torek.

Foto: Planet TV

Po poročanju spletnega časnika Večer je v Dubrovnik poletelo šest potnikov, 29 pa jih je popoldne odpotovalo v Split.

To sta prvi dve letalski povezavi, ki jih je za letos napovedalo nizozemsko-kitajsko podjetje SHS Aviation, novi lastnik Aerodroma Maribor in omenjene letalske družbe.

Že za letos so napovedali vzpostavitev linij z Londonom, Berlinom, Hamburgom, Barcelono, Zürichom, Beogradom in Podgorico ter kitajskimi mesti Xian, Chongqing in Nanchang. 

1 / 6

2 / 6

3 / 6

4 / 6

5 / 6

6 / 6

Poleti predvideni do konca avgusta
Polete v Split in Dubrovnik bodo enkrat tedensko, in sicer vsak torek, izvajali s 50-sedežnim turbopropelerskim letalom Fokker 50. Za zdaj so predvideni poleti do 29. avgusta.

Povratne letalske vozovnice so na voljo prek spletne strani letalske družbe in turistične agencije Euroval. Povratna vozovnica za Split je na voljo od 78 evrov, za Dubrovnik pa od 98 evrov, za vse potnike pa je brezplačno tudi parkiranje na območju mariborskega letališča. V ceni je vključeno tudi do 20 kilogramov oddane in do deset kilogramov ročne prtljage. STA

Komentarji

2
  • slomevzha1 / 08.08.2017. ob 10:49

    Ta linija bo rentabilna, ko Slovenija preseže kritično mejo 10 milijonov prebivalcev.

  • 7klemen9 / 08.08.2017. ob 08:32

    Oh, krep. Pa ravno 26.08. imam namen it v tiste konce, sam kaj ko bi imel tako na voljo le tri dni ... :/ poleg tega bi moral z Gorenjske na Štajersko po tisti obupni cesti; v Dubrovniku pa potem rent-a-car za 10 dni... Mislm, da bo kar trajekt v igri.. LOL

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.