SiolNET. Posel danes Novice
6,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nova investicija Iva Boscarola

6,93

termometer

Ivo Boscarol | Podjetnik Ivo Boscarol je v Mariboru prepoznal novo poslovno priložnost. | Foto: Ana Kovač
Podjetnik Ivo Boscarol je v Mariboru prepoznal novo poslovno priložnost. Foto: Ana Kovač

Podjetje Boscarol, ki je v lasti ajdovskega podjetnika Iva Boscarola, je novi lastnik nakupovalnega središča v Mariboru. V prodajnem postopku banke Nova KBM d. d. je bilo izbrano za najuspešnejšega ponudnika ter s 7. junijem postalo novi lastnik enega izmed največjih nakupovalnih središč v državi. Sodelovanje z vsemi najemniki prostorov, med katerimi je tudi Mercator, bodo nadaljevali. 

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, v podjetju nadaljujejo investiranje v različne projekte in dejavnosti, med katerimi imajo pomembno vlogo tudi nepremičnine. Poleg Ljubljane, kjer je Ivo Boscarol lani jeseni kupil nekdanji Kolosej in še nekaj zemljišč v BTC, je zdaj priložnost prepoznal v Mariboru. 

Nakupovalno središče Tabor II v Mariboru spada med tri največja nakupovalna središča v Sloveniji. Zgrajeno je bilo leta 2011 in se razprostira na 41.425 kvadratnih metrov velikem zemljišču. Ima 22.995 kvadratnih metrov uporabnih površin, namenjenih trgovinski, storitveni in gostinski dejavnosti, ter več kot 800 parkirnih mest, od tega 570 v pokriti garaži.

"Kompleks nudi tudi nove razvojne priložnosti, saj ima možnost nadgradnje in dozidave treh poslovnih stolpičev," navajajo v podjetju. 

V podjetju Boscarol bodo kot novi lastnik nadaljevali dolgoročno pogodbo najema celotnega centra, ki jo je s prejšnjim lastnikom sklenil Mercator. | Foto: Boscarol d. o. o. V podjetju Boscarol bodo kot novi lastnik nadaljevali dolgoročno pogodbo najema celotnega centra, ki jo je s prejšnjim lastnikom sklenil Mercator. Foto: Boscarol d. o. o.

Prav zaradi razvojnega potenciala, ki so ga prepoznali v Mariboru, so nedavno v središču mesta v City Centru kupili 1.100 kvadratnih metrov poslovnih prostorov, ki jih sprva nameravajo oddajati v najem.

Odiseja Trendi Boscarol razkril: Po Koloseju prihaja Odiseja Ivo Boscarol Siol Plus Ivo Boscarol: Ne more vsaka vlada, ki se zamenja, postaviti nove vizije Ivo Boscarol Novice Priznanje Združenja Manager za življenjsko delo prejel Ivo Boscarol Ivo Boscarol Posel danes Ivo Boscarol vstopa v svet bančništva

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin